Site icon olovka.info

Dončić odveo Dalas u drugi krug nakon 11 godina, Kris Pol ušao u istoriju NBA plejofa u trijumfu Finiksa VIDEO

Kris Pol

Sinoć su u NBA plejofa odigrane tri utakmice u kojima su pobjede upisali Dalas, Finiks i Filadelfija i prošli u drugi krug.

Dalas je slavio u gostima kod Džezera iz Jute rezultatom 98:96 i prošao dalje sa 4-2 u seriji.

Najzaslužniji za trijumf Meveriksa bio je sjajni Luka Dončić koji je susret završio s 24 poena, 9 skokova i 8 asistencija, dok je na drugoj strani Donovan Mičel ubacio 23 poena uz 8 skokova i 9 asistencija.

Bojan Bogdanović je ubacio 19 poena, ali je dvije sekunde prije kraja utakmice promašio šut za pobjedu.

Ovo je bio prvi plasman Dalasa u drugi krug plejofa nakon čak 11 godina.

Finiks je prošao dalje sa 4-2 pobjedom nad Nju Orlinsom u gostima rezultatom 115:109 zahvaljujući tome što je Kris Pol maestralno odigrao utakmicu i odveo Finiks dalje.

Pol je odigrao perfektno, a u vjerovatno najboljoj utakmici u karijeri je ubacio 33 poena uz 8 asistencija. Plejmejker Sansa je ušao u istoriju jer je šutirao 14 puta iz igre i svih 14 puta je pogodio, što nikada nikom nije pošlo za rukom u plejof utakmici.

Kris Pol postavio istorijski uspjeh u plejof utakmicama NBA lige

Plasman u drugi krug sa 4-2 u seriji osigurala je i Filadelfija pobjedom u gostima u Torontu ubjedljivim rezultatom 132:97 zahvaljujući sjajnim Džoel Embidu koji je susret završio s 33 poena i 10 skokova i Džejmsu Hardenu koji je ubacio 22 poena i upisao čak 15 asistencija.

U drugom krugu će se na zapadu sastati Finiks i Dalas, dok će Filadelfija igrati protiv Majamija.

Raspored plejof utakmica ovogodišnje NBA
Exit mobile version