Site icon olovka.info

Dončić izveo čudo koje NBA nije vidjela 20 godina, postigao 60 poena i uradio nešto što nije niko nikada VIDEO

luka dončić rekord

Dallas Mavericks guard Luka Doncic (77) celebrates scoring the game tying basket in front of teammate Christian Wood (35) during the fourth quarter of an NBA basketball game against the New York Knicks in Dallas, Tuesday, Dec. 27, 2022. The Mavericks won in overtime 126-121. (AP Photo/LM Otero)

Luka Dončić je postavio čitav niz rekord u pobjedi Dalasa nad Njujork Niksima sa 126:121 nakon produžetka.

Igrao je kao da bi ubacio i šporet i kadu i sve ostale dijelove bijele tehnike kroz obruč u tim momentima. Ne postoji bolji način da se opiše Dončić osim čudesan, neponovljiv, jedinstven.

Meč je završio sa 60 poena (od 126 Dalas ukupno!), 21 skokom i 10 asistencija. Na parketu je proveo čak 47 minuta, pogodio 21 od 31 šuta, 2/6 za tri i 16/22 za jedan poen. Pokupio je i dvije ukradene lopte i jednu blokadu, a sa njim na terenu je Dalas imao +7.

Niko nikada nije upisao tripl-dabl sa većim brojem poena u istoriji NBA lige, nijedan Balkanac nije postigao toliko poena na jednom NBA meču… I još jedan timski rekord, u posljednjih 20 sezona nijedan tim nije uspeo nadoknaditi devet i više poena zaostatka na 35 sekundi do kraja susreta. Niko do Dalasa i Luke Dončića.

U posljednjih 30 smo videli trojku Kristijana Vuda, pogodak Dončića uz faul nakon ofanzivnog skoka i trojku Spensera Dinvidija kojim Dalas dolazi do 113:112. Pogodio je Dončić nakon promašenog bacanja za produžetak, a u dodatnih pet minuta je Dalas bio dominantna sila.

Zanimljivo da je Dončić slavio na 115:115, a to je mnogo začudilo.

„Mnogo ljudi me je pitaju o tome u svlačionici i rekao sam im da sam mislio da smo pobijedili. Zato sam tako otrčao do publike. Mislio sam da smo pobijedili, a onda sam video da je neriješno. Tada sam pomislio: Uf“, rekao je Dončić.

NBA rezultati, 28. decembar

Exit mobile version