Site icon olovka.info

Domaći poraz rukometaša dobojske Sloge od Leotara REZULTATI/TABELA

rukomet sloga leotar

Na otvaranju proljećnog dijela rukometne Premijer lige BiH Sloga je na svom terenu u Osječanima poražena od Leotara iz Trebinja rezultatom 22:23.

U prvom poluvremenu Leotar je bio znatno bolji, dok je Slogi pripalo drugo poluvrijeme. U jednom trenutku bila prešla u vođstvo. U petom minutu domaći su poveli 2:1. Zatim slijedi serija Leotara od 3:0 za vođstvo 4:2. Trebinjci su igrali čvrsto, a odlično je u tim trenucima branio Miloš Knežević. U 22. minutu Leotar dolazi do plus četiri 11:7. Na odmor gostujući tim odlazi sa velikih pet golova prednosti 13:8.

U nastavku Sloga se trgla i igrala bolje, ali ipak na kraju nedovoljno da bi se došlo do pobjede. U 46. minutu Dobojlije sa tri uzastopna gola stižu do izjednačenja 16:16. Potom se igralo gol za gol. U toku je bio 50. minut kada Trebinjci ponovo vode 19:17. Uzvraćaju Nemanja Peštić i Vladan Đurđević koji ponovo Slogi donose izjednačenje 19:19. U 58. minutu Vladimir Stanković, poslije početnih 2:1, dovodi Slogu u vođstvo. Ovog puta 22:21. Nažalost u preostalom vremenu do kraja susreta nisu sačuvali vođstvo. U tim trenucima Veselin Savović brani zicer Vladanu Đurđeviću što je bilo presudno i donijelo je pobjedu Leotaru. Sloga je imala 10 sekundi ne bi li postigla gol za remi, ali nisu uspjeli.

Tim Dejana Vasilića naredni meč igra u petak u Banjoj Luci protiv lidera Borca M:tel-a. S istim protivnikom nekoliko dana kasnije na istom mjestu odmjeriće snage i u okviru prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH.

Najzaslužniji za pobjedu Leotara uz golmana Miloša Kneževića, bili su Vladimir Tomić sa 8 i Đorđe Ratković sa 4 gola. Kod domaćih istakli su se čuvar mreže Milutin Bogdanović, a najefikasniji su bili Miloš Trifunović i Nemanja Peštić sa po 4 , dok su po tri gola postigli Vladan Đurđević i Vladimir Stanković.

SLOGA – LEOTAR 22:23 (8:13)

Dvorana Osnovne škole Radoje Domanović u Osječanima. Gledalaca 60. Sudije: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović (oba iz Tuzle). Delegat: Zoran Anušić (Prijedor). Sedmerci: Sloga 2(2), Leotar 5(4). Isključenja: Sloga 8, Leotar 6 minuta.

(Nenad Vasić, SportDC)

Exit mobile version