Site icon olovka.info

Dom zdravlja Doboj: Važno KOVID obavještenje za pacijente!!!

dom zdravlja doboj kovid

Javna zdravstvena ustanova Dom zdravlja Doboj, usljed pogoršanja epidemiološke situacije koja je nastupila nakon novogodišnjih i božićnih praznika, kako bi se izbjeglo dugotrajno čekanje i opterećenje zdravstvenih radnika, apeluje na građane i potencijalne pacijente, da, ako imaju kliničke simptome (blago povišena temperatura do 38 stepeni, hunjavica, kihanje, bolovi u mišićima) u radne dane nakon praznika, telefonski kontaktiraju svog porodičnog doktora ili zamjenski tim, da bi dobili dalje instrukcije i riješili administrativne obaveze (testiranje, potvrde, doznake i slično).

O vremenu i rezultatima testiranja svi će biti obaviješteni pravovremeno od strane Higijensko-epidemiološke službe dobojskog Doma zdravlja.

Ukoliko je rezultat pozitivan, iz Doma zdravlja savjetuju da se građani jave telefonski porodičnom ljekaru, zamjenskom timu ili u KOVID ambulantu, kako bi dobili dalje instrukcije. Ovo uputstvo se odnosi i na pacijente koji su samostalno uradili brzi test čiji je rezultat pozitivan.

Nakon toga, ukoliko imaju lakšu kliničku sliku, preporuka za građane iz dobojskog Doma zdravlja je da:

Ukoliko povišena temperatura traje duže od 3 (tri) dana trebalo bi pozvati porodičnog doktora ili se javiti u KOVID ambulantu telefonom za dalje instrukcije.

U slučaju kratkoće daha, otežanog disanja ili naglog pogoršanja drugih tegoba, javiti se u KOVID ambulantu, a nakon 19:00 časova u Službu hitne medicinske pomoći.

MOLIMO VAS DA NE UZIMATE ANTIBIOTIKE SAMOINICIJATIVNO!

Apel zdravstvenih radnika dobojskog Doma zdravlja

Umjereno teška i veoma teška klinička slika zahtijevaju pregled i liječenje od strane doktora.

KOVID ambulanta će raditi svaki radni dan od 9:00 do 16:00 časova.

Konsultacije i zakazivanje pregleda vrši se na brojeve telefona 065 548 203 i 065 519 653.

Posebno se napominje da je nošenje zaštitne maske i držanje distance obavezno u Domu zdravlja Doboj, te se mole pacijenti da poštuju preporučene mjere, štiteći sebe i druge oko sebe.

(Dom zdravlja Doboj)

Exit mobile version