Site icon olovka.info

Đokovića nakon osvajanja Vimbldona savladale emocije, Kirjos utučen sjedio na klupi

Novak Đoković plakao

Novak Đoković danas je osvojio sedmu titulu na Vimbldonu i ukupno 21. Grand Slam u karijeri, a nakon pobjede protiv Nika Kirjosa savladale su ga emocije i počeo je plakati prije nego mu je uručen šampionski pehar.

Đoković je do pobjede stigao rezultatom 3:1 u setovima i to poslije tri sata igre, a iako je Kirjos poveo rezultatom 1:0 i tako znatno bolje otvorio meč, teniser iz Srbije uspio je doći do svoje igre, poravnanja i potom preokreta, nakon čega je osvajanjem četvrtog seta sedmi put osvojio ovo takmičenje.

Nakon posljednjeg poena u tie-breaku četvrtog seta, Đoković je odmah otišao u publiku te pobjedu proslavio sa svojom porodicom i stručnim štabom, nakon čega su se savladale emocije te nije mogao sakriti suze zbog radosti i oduševljenja.

Kada se vratio na teren, Đokovića su još malo držale emocije, a onda je skupio snage da održio pobjednički govor i tako se zahvali svima na podršci tokom Vimbldona.

S druge strane, nakon što je meč završen i dok je Đoković bio u publici, Kirjos je utučen sjedio na klupi, vidno razočaran što je nakon vodstva od 1:0 propustio šansu da se ozbiljnije bori za prvi Grand Slam naslov u karijeri.

Australcu nije pomogla ni statistika od 30 napravljenih asova, što je bilo duplo više od Đokovića, a ključnu razliku teniser iz Srbije je napravio na “reternu” prvog i drugog servisa.

Exit mobile version