Site icon olovka.info

Đoković se mučio pa slomio otpor Ečeverija VIDEO

doković rim 2023

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u treće kolo mastersa u Rimu, pošto je pobijedio Tomasa Martina Ečeverija sa 2:0. Po setovima je bilo 7:6, 6:2. Meč je trajao jedan sat i 53 minuta, mučio se malo Srbin ali je onda našao formulu i slomio otpor Argentinca.

Argentinac, koji je 61. na ATP listi, pružio je Srbinu snažan otpor, žestoko ga je namučio u prvom setu, ali Novak je bio na nivou kada je trebalo, dok u drugom setu nije bilo dileme, pa branilac titule ide u narednu rundu gdje ga čeka Bugarin Grigor Dimitrov, sa kojim će se boriti za plasman u osminu finala.

Prvi set donio je fantastičan tenis i trajao je čak 76 minuta. Ečeveri je “letio” po terenu, odmah je napravio brejk i pokazao Novaku da će biti opasno težak rival. Đoković je uzvratio u šestom gemu, izjednačio na 3:3, pa je u desetom gemu imao dvije set lopte na servis Argentinca, koji se spasio sjajnim servisima.

Otišao je set u taj-brejk, Ečeveri je i ovde bolje krenuo, poveo 3:0, ali Novak je pokazao od čega je sazdan, vratio se, potom je bio čvršći u najbitnijim poenima, pa je ovaj dio igre dobio sa 7:5.

Naravno, Ečeveri je teško podnio gubitak prvog seta, a bio je tako blizu da ga osvoji. Đoković mu je u prvom gemu drugog seta oduzeo servis, a onda je lako potvrdio taj brejk. Nastavio je Novak da pritiska poljuljanog protivnika, a novi brejk stigao je u sedmom gemu i to je bio kraj.

Uslijedio je siguran servis gem i ovjera trijumfa sa 6:2.

Exit mobile version