Site icon olovka.info

Đoković kroz muke Tantalove do pobjede u Dubaiju VIDEO

novak đoković tomaš mahač dubai 2023

DUBAI, UNITED ARAB EMIRATES - FEBRUARY 28: Novak Djokovic of Serbia competes with Tomas Machac (not seen) of Czech Republic during men's single tennis match of Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, United Arab Emirates on February 28, 2023. Waleed Zein / Anadolu Agency,Image: 759281636, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Waleed Zein / AFP / Profimedia

Novak Đoković je ostvario prvu pobjedu na „Dubai Duty Free Tennis Championships“ -ATP turniru u Dubaiju, pošto je eliminisao Čeha Tomaša Mahača sa 2:1 (6:3, 3:6, 7:6), trenutno 130. tenisera svijeta.

Ipak, do pobjede je došao znatno teže nego što je bilo ko očekivao, jer je izgubio jedan set, a imao je i određenih fizičkih problema.

Đokoviću je u jednom momentu sa tribina stigla “asistencija” u vidu određenih tableta koje mu je poslao fizio Klaudio Cimalja, koji ih je spustio sa tribina.

Problem je imao i njegov rival, koji je povredio zglob desne ruke na startu trećeg seta, ali se to nije osjetilo u njegovoj igri.

Novaku je ovo bila prvi meč nakon pauze od mjesec dana, kada je osvojio Australijan open, a očigledno je duža pauza ostavila traga, pa mu je bilo potrebno vrijeme da pronađe pravu igru i poprilično se mučio u meču sa nezgodnim rivalom, koji je u jednom momentu igrao kao da je u Top 10 na svijetu.

Đoković će u u narednom kolu, već u srijedu igrati protiv Nizozemca Talona Grikspora, a taj meč je na programu već u srijedu.

Exit mobile version