Site icon olovka.info

Dogovoren MMA meč divova: Gorostas od 150 kg protiv mnogo težeg dizača tegova

Martyn Ford

Britanski bodybuilder Martyn Ford (33) borit će se 2. aprila naredne godine protiv iranskog dizača tegova Sajada Gharibija (29) u londonskoj O2 Areni.

Poljska organizacija KSW nedavno je potpisala saradnju s Fordom i sada je napokon otkrila protiv koga će se poznati bodybuilder boriti u svom prvom meču.

Dva metra visok i 150 kilograma težak Ford je popularni britanski glumac, bodybuilder i lični trener koji ima više od tri miliona pratitelja na Instagramu.

Njegov rival Gharibi je dizač tegova težak 180 kilograma, a baš kao i Ford ima vojsku obožavatelja na društvenim mrežama.

Među njima postoji velika napetost pa je tako Ford na svom profilu na Instagramu rekao da ne može obećati tehnički savršenu borbu, ali da su stvari postale poprilično lične.

“Ovo je za mene jako lično. Brojni ljudi iz njegova okruženja rekli su riječi koje se ne mogu tek tako povući. Na konferenciji za novinare ću objaviti o čemu se tačno radi i zašto je za mene to toliko lično. Ne mogu vam obećati tehnički savršenu borbu, ali vam mogu obećati da ću dati sve od sebe i pretvoriti to u događaj koji nikad nećete zaboraviti”, napisao je Ford na Instagramu.

Inače, novopečeni MMA borac Ford je ranije u životu igrao kriket, a glumio je u filmovima poput “Kingsman: The Golden Circle” i “Final score”.