Site icon olovka.info

Dodik: I dalje se pridržavati mjera, ublaženja poslije 1. maja

ublažavanje mjera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je važno da se građani i dalje pridržavaju mjera kako bi se spriječilo širenje virusa korona, navodeći da bi, ukoliko ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije, te mjere mogle da budu ublažene poslije 1. maja.

Dodik je pozvao vjernike pravoslavne vjeroispovijesti da Vaskrs proslave u svojim domovima, pridržavajući se mjera i doprinoseći očuvanju svog zdravlja, zdravlja svojih bližnjih i drugih ljudi.

– Želim da pohvalim građane koji su apsolutno razumjeli mjere uvedene s ciljem sprečavanja širenja virusa korona. Velika većina njih zaslužuje svaku vrstu pohvale. Ovo je zajednička borba svih nas, jednako smo svi izloženi i moramo da se borimo zajedno – rekao je Dodik za RTRS.

On je podsjetio da su u Banjaluci od posljedica virusa preminula tri člana iste porodice, te da su medicinski radnici učinili sve da im pomognu. Istakao je da svi pacijenti imaju jednak tretman, te da nema mjesta politizaciji u ovakvim slučajevima, izrazivši saučešće porodici.

Dodik je rekao da zdravstveni radnici podnose veliki teret u epidemiji virusa korona, podsjetivši da im je, u znak podrške i zahvalnosti, obezbijeđena jednokratna pomoć u iznosu od 1.000 KM.

Dodik je istakao da Republika Srpska pruža podršku privredi.

Izvor RTRS

Exit mobile version