Site icon olovka.info

Dobojski hirurzi Jovica Mišić i Zoran Matković na svjetskom Kongresu endoskopske hirurgije

dr Jovica Mišić

U Barseloni se trenutno održava 17. svjetski Kongres endoskopske hirurgije u saradnji s 29. međunarodnim kongresom evropskog Udruženja za endoskopsku hirurgiju.

Od 24. do 27. novembra, svjetski priznati endoskopski hururzi imaće priliku usavršiti svoja znanja i razmijeniti iskustva.

Delegati će imati priliku razgovarati o CMR Surgical-u, ali i naučiti mnogo toga o Versiusu – narednoj generaciji hirurškog robotskog sistema.

Sam Kongres će biti prožet mnogim temama, kao što su: Konsenzus konferencije o fluorescenciji i MIS-u kod starijih osoba, Festival hirurške endoskopije (izbor najcitiranijih članaka), Autoput do katastrofe (zbog uspjeha ove godine će se održati dvije sesije na kojima hirurzi pokazuju svoje probleme s kojima su se susretali i kako su ih riješili), Kutak sa smjernicama Operacija nakon COVID-19 “naučene lekcije”, Vruće rasprave o… kolorektalnoj, herniji i barijatrijskoj kirurgiji

Čast i priliku da prisustvuju kongresu, kao priznanje stručnosti, dobila su dvojica ljekara s odjeljenja hirurgije iz JZU Bolnica Sveti apostol Luka iz Doboja, dr Jovica Mišić i dr Zoran Matković.

(ebrod.org)

Exit mobile version