Site icon olovka.info

Dobojski Dom zdravlja: Informacija o testiranju na SARS-CoV-2

doboj porodični ljekar

Kao i do sada, u Službi za laboratorijsku dijagnostiku Doma zdravlja Doboj, svaki radni dan od 7.00 do 19.00 časova vrše serološko testiranje na virus SARS-Cov2, kao i brze antigenske testove, a od 19.00 časova, ukoliko postoji potreba, brzi antigenski testovi su dostupni u Službi hitne medicinske pomoći.

Šta je serološko testiranje na SARS-CoV-2?

Često dobijamo pitanja šta je to serološko testiranje i kako tumačiti dobijene nalaze. Važno je naglasiti da se svaki nalaz tumači u skladu sa kliničkom slikom i ostalim relevantnim medicinskim pokazateljima.
U našoj Ustanovi možete uraditi testiranje na SARS-CoV-2 IgG i IgM antitijela, čiji titar i pozitivan nalaz mogu ukazati na postojeću infekciju ili prisutan imunitet u zavisnosti od dobijenih rezultata. Takođe, određivanjem IgG nakon sprovedene vakcinacije možete provjeriti imunološku reakciju na vakcinaciju.
Za sve dodatne informacije i testiranje možete se javiti u Službu za laboratorijsku dijagnostiku naše Ustanove, bez zakazivanja, a nalaz dobijate isti dan, kažu iz ove dobojske zdravstvene ustanove.

(JZU Dom zdravlja Doboj)

Exit mobile version