Site icon olovka.info

Dobojski bendovi potvrdili učešće u “Zimskoj čaroliji”

Zimska čarolija Doboj

Zimska čarolija Doboj

Predstavnici 12 dobojskih muzičkih bendova potvrdili su učešće na zimskoj manifestaciji pod nazivom “Zimska čarolija Doboj”, koja će biti održana od 15. decembra 2019. do 15. januara 2020, dogovoreno je na današnjem sastanku u Gradskoj upravi.

Predsjednik Skupštine grada Doboj Sanja Vulić izrazila je zadovoljstvo što su lokalni bendovi prihvatili saradnju i što će na taj način obogatiti sadržaj ove zimske manifestacije.

Ona je najavila da će u narednom periodu biti održana tematska konferencija za novinare, kada će javnosti biti predstavljeni svi planirani sadržaji “Zimske čarolije Doboj”.

Ona je dodala i da će biti održan veliki koncert sa pratećim događajima povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike Srpske.

Vulićeva ja navela da će uskoro početi praznično ukrašavanje grada, istakavši da će tematski biti ukrašen Park narodnih heroja, gdje je predviđeno klizalište na otvorenom, bina za koncerte i zimske kućice.

Ona je dodala da će za potrebe ove manifestacije biti zatvorena Hilandarska ulica.

Vulićeva je podsjetila da je do kraja novembra otvoren javni poziv Grada za dostavljanje prijedloga za održavanje “Zimske čarolije Doboj”.

U pozivu je navedeno da će Grad, u svojstvu organizatora i generalnog pokrovitelja manifestacije, omogućiti besplatno korištenje 15 prodajnih objekata – drvenih kućica, samog lokaliteta i ostalih pratećih sadržaja pod uslovom očuvanja komunalnog reda.

Direktor Turističke organizacije grada Adrijana Ristić rekla je da vlada veliko interesovanje za održavanje manifestacije i iz drugih lokalnih zajednica.

Predstavnik Ansambla “Moj rođak sa sela” Milenko Prokopić pozdravio je održavanje ovogodišnje manifestacije i naveo da će bendovi sa svirkama početi od 15. decembra u danima vikenda.

Foto: srna.rs

Izvor: SRNA

Exit mobile version