Site icon olovka.info

Dobojska Sloga upisala prvu pobjedu u prvoj ligi RS (FOTO GALERIJA)

sloga doboj-drina 2:0

Fudbaleri Sloge zabilježili su prvu prvenstvenu pobjedu u okviru četvrtog kola M:tel prve lige Republike Srpske savladavši Drinu iz Zvornika rezultatom 2:0. Sloga je zasluženo upisala prva tri boda.

U prvih 30 minuta domaći su imali inicijativu. Igrao se 31. minut kada je slobodan udarac izveo Saša Perić, uputio je dobar centaršut gdje se najbolje snalazi Dušan Komljenović i glavom pogađa za 1:0. Nakon gola Sloga je imala još nekoliko udaraca na gol ali bezuspješno. Sve do 65. minuta kada se lucidni štoper Sloge Dušan Ristić dobro snašao u kaznenom prostoru gostiju i povisio rezultat na 2:0. Tekao je 83. minut kada je omaleni rezervista Obrad Starčević, tek što je ušao u igru, oduzeo loptu jednom odbrambenom igraču Drine i izlazi sam na golmana Drakulića, međutim ovaj odlično brani. U samom finišu, tačnije u 89. minutu Marko Lukić je izveo slobodan udarac, snažno je šutirao i pogodio golmana Drine direktno u glavu. U preostalom vremenu do kraja Sloga je mirno privela utakmicu kraju.

Nije bilo lako dobiti Drinu. Momci su ušli odlično u utakmicu, držali smo loptu u svom posjedu. Cijelo prvo poluvrijeme smo igrali pas igru. Utakmica je išla u onom smjeru kako sam zamislio. Spletom okolnosti postigli smo prvi gol iz prekida. Bilo je tu još šansi poslije tog gola. U drugo poluvrijeme smo takođe ušli dobro. Došao je i drugi gol. U posljednih 15 minuta malo se osjetio strah u ekipi. Bilo je nekih konfuznih rješenja u posljednjih par minuta. Odlična igra i pobjeda i stvarno treba da budemo zadovoljni. Idemo sada prema sredini tabele, pripremamo se za sljedeću utakmicu u Derventi. Ova utakmica je već iza nas i fokusiramo se na tu narednu utakmicu. Nadam se da ćemo opravdati ovu dobru igru i da ćemo u Derventi napraviti dobar rezultat, rekao je Milan Draganović trener Sloge.

SLOGA – DRINA 2:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 Komljenović u 31, 2:0 Ristić u 65.minutu. Stadion: „Luke“. Gledalaca: bez prisustva gledalaca zbog korone. Sudija: Dragan Žarić (Kotor Varoš). Pomoćnici: Tomislav Gračanin i Dejan Stjepanović (oba iz Banja Luke). Delegat: Bojan Topić (Banja Luka). Žuti kartoni: Janković, Nikolić, Vasiljević (Sloga), Dubačkić, Tvrdišić, Zarić (Drina).

SLOGA: Divković, Janković (od 73.minuta Hadžimujić), Nikolić, Aljetić, Lukić, Đuranović, Komljenović (od 62. Miljić), Vasiljević, Mace (od 80. Andrić), Perić (od 80. Starčević), Ristić. Trener: Milan Draganović.

DRINA: Drakulić, Tvrdišić, Jevtić, Ristović (od 46.minuta Vidaković), Ilić, Marković (od 74. Kikić), Dubačkić (od 46. Donevski), Zarić, Jovičić (od 66. Jovanović), Stupar (od 46. Damjanović), Vasić. Trener: Miroslav Milanović.

Igrač utakmice: Dušan Komljenović (Sloga)

Nenad Vasić, sportdc.net

Exit mobile version