Site icon olovka.info

Dobojska Osnovna škola Sveti Sava obilježila krsnu slavu (FOTO)

branka kondić doboj

Učenici Osnovne škole Sveti Sava u Doboju organizovali su večeras kulturno-zabavni program povodom školske slave – Svetog Save i ujedno obilježili 57 godina od osnivanja ove obrazovne ustanove.

Učiteljica Milka Šumatić rekla je novinarima da škola, kao pravi svetosavac, uspijeva da njeguje vrijednosti ovog velikog prosvetitelja uprkos izazovima sa virusom korona.

“Borimo se da to prevaziđemo i na dostojan način pokažemo učenicima da to stoji negdje sa strane, a mi nastavni proces pratimo u skladu sa nastavnim sadržajem i trudimo se da ne pominjemo tu pandemiju, da radimo kvalitetno i kreativno, i obezbijedimo našim đacima kvalitetnije, bolje i uspješnije obrazovanje”, navela je Šumatićeva.

Milka Šumatić, učiteljica

Direktor ove škole Branka Kondić istakla je da škola, koja broji 1.200 učenika i 130 radnika, uspješno realizuje sve svoje aktivnosti.

Branka Kondić, direktor Osnovne škole “Sveti Sava” Doboj

U kulturno-zabavnom programu povodom Savindana, koji je izveden u dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje, učestvovale su školske sekcije – horska, dramska, folklorna i literarna.

Učenica petog razreda Nevena Mićanović, koja je nastupala u igrokazu, za prvog srpskog prosvetitelja kaže da je narodu širio vjeru da su rad i učenje nešto što najviše vrijedi.

Nevena Mićanović, učenica petog razreda

Učenica devetog razreda Nina Dujaković izrazila je zadovoljstvo što je ponovo organizovana redovna nastava i očekuje školska takmičenja iz pojedinih predmeta.

Nina Dujaković, učenica devetog razreda

Večerašnjoj manifestaciji prisustvovao je i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić. 

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org, Facebook/Boris Jerinić – Gradonačelnik Doboja

(SRNA)

Exit mobile version