Site icon olovka.info

DOBOJSKA OPOZICIJA U PROBLEMIMA: U Klinč ne smiju, ekonomiju ne poznaju FOTO/VIDEO

doboj izbori 2022

Borenović se ofirao nepromišljenim najavama, a kompletnoj opoziciji nedostajale su ideje. Birači su obećanja o platama od dvije hiljade maraka doživjeli kao lažni mamac koji treba da zagrizu. Ukratko, opozicija je pročitana.

Izuzev nekoliko parkovskih okupljanja, okupljanja cjelokupne opozicije u jednom dobojskom svadbenom salonu i par propalih promocija, opozicija se generalno obrukala u izbornoj jedinici kojoj pripada Doboj. Mlaki govori i pokušaji da se ožive neke ekonomske teme nisu naišli na očekivano odobrenje birača.

Predizborni miting opozicije održan je u svadbenom salonu Džungla u Doboju, 15. septembar 2022.

Planove im je u startu pomutio Obren Petrović, kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH, koji je 3. septembra, na samom početku kampanje uspio da izvede skoro osam hiljada simpatizera i članova SNSD-a. Stadion sportskih igara bio je toliko pun, da su mnogi morali ostati vani.

Upravo taj skup ostavio je utisak na opoziciju da im još odzvanjaju riječi Milorada Dodika, kandidata za predsjednika Republike Srpske koji je poručio:

Pobjeda SNSD-a je velika onoliko koliko je Doboj veliki grad, a on je u srcima Dobojlija. Takva su i naša osjećanja, isto tako velika – gromoglasno je poručio Dodik.

Za to vrijeme, opozicija kao da je sebe svjesno gurala u probleme. Bez konkretnih ideja, “analizirali” su spiskove kandidata za predsjednike mjesnih zajednica, a kasnije su najavljivali da će na izborima biti pokradeni.

Brz odgovor stigao im je od Borisa Jerinića, gradonačelnika Doboja koji je Branislava Borenovića nazvao “individuom koja izigrava baba Vangu”.

Kakva smo mi to država kada ljudi sa platnog spiska stranih ambasada tuže, sude i sude unaprijed – zapitao se Jerinić i odmah ponudio odgovor rekavši da su to oni koji su uz svu halabuku, na ponovljenim lokalnim izborima u Doboju, dobili podršku 4,18 odsto birača.

Ipak, opoziciju koja ne smije u klinč, a poznavanje ekonomije im nije jača strana, najviše su zaboljele riječi Obrena Petrovića, kandidata za Parlamentarnu skupštinu BiH koji je, rame uz rame sa Miloradom Dodikom, 3. septembra jasno iskazao jedinstvo, slogu i spremnost da se ovi izbori izguraju do kraja.

VIDEO: SNSD / Predizborni miting SNSD-a u Doboju / 3. septembar 2022.

Predsjedniku Dodiku smo obećali da ćemo biti najbolja politička partija i da ćemo ostvariti najbolje rezultate na svim nivoima – rekao je Petrović.

Svjesni da je stanje uistinu takvo, pokušali su da lansiraju obećanja o visokim platama, čak i preko 2.000 konvertibilnih maraka. Obični građani su doživjeli kao lažno obećanje, mamac koji je bačen samo sa ciljem da ih privuče.

Opoziciju žulja i to što su svjesni da će se u Doboju boriti da pređu izborni prag i da protiv šampiona koji su izašli na dobojski Stadion sportskih igara – nemaju nikakve šanse.

/olovka.info/

doboj izbori 2022

Exit mobile version