Site icon olovka.info

Dobojlije pred Sudom BiH pružile podršku Dodiku i Lukiću FOTO

dobojlije sud bih

Dobojlije su se i danas okupile pred Sudom BiH kako bi pružile podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću, pred početak ročišta u predmetu koji se vodi protiv njih zbog „nepoštovanja” odluka Kristijana Šmita, kojeg Republika Srpska ne priznaje, kao visokog predstavnika u BiH.

Među okupljenim Dobojlijama pristuni su bili gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara BiH Aleksandar Goganović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić, te brojni nosioci javnih funkcija iz ove lokalne zajednice.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić je rekao da im treniranje strogoće i mišića na predsjedniku Republike neće poći za rukom.

Ovo je pokazivanje mišića i disciplinovanje ljudi koji rade svoj posao, za razliku od njih u Sudu BiH koji imaju puno većih problema, a što pokazuje i to da im je predsjednik Suda u pritvoru – izjavio je Jerinić.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Sudija Suda BiH Mirsad Strika odgodio je današnje ročište i bez ikakvog razloga podijelio postupak, čime je pokazao da je eliminacija iz političkog života predsjednika Republike Srpske glavni cilj procesa koji se vodi.

Dodik je naglasio da se još jednom pokazalo da su Sud i Tužilaštvo BiH politički instruisani, da su pod uticajem stranaca, da “ne smiju da mrdu od njih“.

“Ovo je čisto politički proces kome ne pomažu pravne činjenice“, izjavio je Dodik.

Ročište u predmetu koji se pred Sudom BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika odgođeno je za 30. januar.

/Igor Jovanović, RTV Doboj/

Exit mobile version