Site icon olovka.info

Dobojka Sandra Mlađanović u Neumu osvojila nagradu za najbolji BH podvodni film

sandra mlađanović neum

Nagradu za najbolji BH podvodni film na prvom Međunarodnom festivalu podvodnog filma “Neum 2021” osvojio je film “Metaphysic”, rediteljke iz Doboja Sandre Mlađanović. Festival je održan u petak, 27. avgusta 2021, u ljetnom kinu hotela Zenit u Neumu.

“Majk & Moris”, britanskog redatelja Gereta Bartleta proglašen je za najbolji je film Međunarodnog festivala podvodnog filma “Neum 2021”.

Najbolji film Festivala: “Majk & Moris”, britanca Gereta Bartleta

U sklopu Festivala prikazana su 22 filma iz raznih zemalja. “Island of Artina”, film Nebojše Vojnovića, je proglašen najboljim eko-filmom festivala.

Nagrada za najbolju filmsku muziku dodijeljena je španskom filmu “Staghorn Coral” Hulia Hirosa.

Nagrada za najbolju kameru je iz ruku Nikše Kaleba, bivšeg hrvatskog rukometnog reprezentativca i velikog ljubitelja podmorja, otišla u ruke Vinka Ćemeraša za film “Izgubiti neću dah” rediteljke Mare Milin.

Naime, festivalski program je svojim nastupom upotpunio Vinko Ćemeraš, pobjednik popularnog muzičkog šoua “The Voice”. Njegova pjesma “Izgubiti neću dah” je snimljena u posebnoj podvodnoj verziji čiji je spot prikazan na festivalu.

Inače, na Međunarodnom festivalu podvodnog filma u Neumu (Underwater film festival Neum) prikazani su filmovi uz ispunjen uslov da su barem 50 posto vremena snimljeni pod vodom.

Međunarodni festival podvodnog filma u Neumu organizuje Udruženje Standard.

Exit mobile version