Site icon olovka.info

DOBOJ, ŽRS: Sa kineskom kompanijom CRRC o mogućnostima saradnje

žrs kinezi

Rukovodstvo “Željeznica Republike Srpske” danas je u Doboju sa predstavnicima kineske kompanije za željeznička vozila i radioničke kapacitete – CRRC razgovaralo o mogućnostima saradnje na planiranim projektima obnavljanja vučnih i vučenih sredstava i radioničkih kapaciteta ŽRS-a.

Stručni tim kompanije CRRC zajedno sa inženjerima ŽRS-a u narednim danima obići će i radioničke depoe i vozni park u Banjaluci i Prijedoru, saopšteno je iz “Željeznica Republike Srpske”.

DOBOJ, 6. JUNA /SRNA/ – Rukovodstvo “Željeznica Republike Srpske” danas je u Doboju sa predstavnicima kineske kompanije za željeznička vozila i radioničke kapacitete – CRRC razgovaralo o mogućnostima saradnje na planiranim projektima ŽRS obnavljanja vučnih i vučenih sredstava i radioničkih kapaciteta.

U saopštenju se navodi da će stručni tim kineske kompanije izvršiti detaljnu analizu realnih potreba i predstaviti svoja idejna rješenja realizacije i načina modela finansiranja buduće modernizacija željezničkog sektora u Republici Srpskoj.

CRRC je svjetski dobavljač opreme za željeznički prevoz, sa najkompletnijim linijama proizvoda i vodećim tehnologijama. NJihove glavne djelatnosti pokrivaju istraživanje i razvoj, dizajn, proizvodnju, popravke, prodaju i tehničke usluge za željeznička vozila, navodi se u saopštenju. 

/SRNA/

Exit mobile version