Site icon olovka.info

DOBOJ: Za povratnike više od 2.000.000 KM u prošloj godini FOTO

doboj povratnici

U Doboju je za unapređenje položaja povratnika tokom prošle godine uloženo više od 2.000.000 KM u okviru zajedničkih projekata Gradske uprave i Federalnog ministarstva raseljenih lica i izbjeglica, istaknuto je nakon današnjeg sastanka u Doboju predstavnika ovog ministarstva i Uprave grada.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević rekao je novinarima da u realizaciji zajedničkih projekata Grad najčešće učestvuje sa 49 odsto sredstava, te podsjetio da je samo tokom prošle godine za izgradnju 100 kuća povratnicima Gradska uprava uložila 540.000 KM, a federalno ministarstvo 580.000 KM.

Slavko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Doboja

On je izrazio zadovoljstvo što je tokom današnjeg sastanka u Gradskoj upravi od federalnog ministra Nerina Dizdara dobio obećanje da će saradnja biti nastavljena.

Dizdar je rekao da je Doboj primjer pune integracije povratničke populacije u BiH koja se realizuje uz podršku lokalne administracije i federalnog ministarstva.

Nerin Dizdar, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica

Dizdar je dodao da je interes ministarstva da se ova saradnja nastavi i na razvojnim aktivnostima poput sanacije stambenih jedinica i infrastrukturne mreže, podrške poljoprivrednicima, kao i sporta i kulture. 

Foto: rtvdoboj.org

/SRNA/

Exit mobile version