Site icon olovka.info

DOBOJ: Za liječenje Sofije Aleksić u dvije akcije prikupljeno oko 2.400 KM

sofija aleksić

Za liječenje četvorogodišnje djevojčice Sofije Aleksić iz Doboja koja boluje od leukemije, u dvije humanitarne akcije prikupljeno je oko 2.400 KM.

Oko 1.300 KM prikupljeno je na humanitarnoj izložbi “Sofiji s ljubavlju” koju je juče organizovala grupa dobojskih umjetnika u Centru za kulturu i obrazovanje Doboj

U akciji “Knjigom mog djetinjstva za Sofijino djetinjstvo”, koju su prije dva dana u Gradskom parku organizovali učenici petih razreda Osnovne škole “Sveti Sava” u Doboju, prikupljeno je 1.115 KM.

Akademski slikar Dragana Jović rekla je Srni da je zadovoljna odzivom umjetnika i radovima koje su ustupili za humanitarnu prodaju s obzirom da su cijene simbolične, a izložba organizovana spontano.

Direktor Osnovne škole Sveti Sava Radmila Dakić pozdravila je akciju osnovaca koji su pokazali da dobrota i plemenitost uvijek nađu svoj put.

“Biti dobar je plemenito. Učiti druge da budu dobri je još plemenitije. Malo je reći da su ponosni i srećni zbog uspjeha i mogućnosti da pomognu jednoj malenoj djevojčici”, rekla je Dakićeva.

Ona je izrazila nadu da će Sofijino liječenje imati srećan kraj. 

Izvor SRNA

Exit mobile version