Site icon olovka.info

DOBOJ: Uskoro toplifikacija kasarne „Vojvoda Radomir Putnik” (FOTO)

kasarna doboj

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić razgovarali su o priključenju kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“ koja se nalazi u naselju Miljkovac u ovom gradu na vrelovod Gradske toplane Doboj. Vrijednost toplifikacije procijenjena je na oko milion i dvjesta hiljada maraka.

Objekat kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“, koja se nalazi u dobojskom naselju Miljkovac bi od sljedeće grijne sezone trebao biti priključen na vrelovod dobojske Toplane. Projekat toplifikacije ove kasarne zajednički će realizovati Ministarstvo odbrane BiH, Grad Doboj i Gradska toplana. Sredstva potrebna za realizaciju ovog projekta procijenjena su na oko milion i dvjesta hiljada maraka.

-Zajednički sa Ministarstvom odbrane BiH, Grad Doboj i Gradska toplana će iznaći sredstva kako bi magistralni vrelovod povukli prema tom naselju, odnosno prema južnom dijelu grada Doboja. Pored toga, imaćemo i mogućnost da i privatni stambeni objekti koji su u neposrednoj blizini same kasarne imaju mogućnost priključenja na Gradsku toplanu – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

-Mi time dobijamo kvalitetnije grijanje za iste pare, Grad Doboj dobija uposlenost Gradske toplane u većem kapacitetu, a stanovnici Grada Doboja dobijaju ekološki čistiju sredinu, jer ćemo za izvjestan procenat smanjiti ekološko zagađenje, zbog toga što sada posebno grijemo ovu našu kasarnu u Miljkovcu – rekao je Mirko Okolić, zamjenik ministra odbrane BiH.

Saradnja Grada Doboja i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka je oduvijek bila na visokom nivou. Ubuduće će se raditi na njenom unaprijeđenju.

-To su neke redovne aktivnosti i ispunjavanje misije Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka. Tu je i baštinjenje tradicije srpskog naroda i Vojske Republike Srpske. Između ostalog, imamo obilazak i saradnju sa lokalnim zajednicama – izjavio je Milorad Krajšumović, komandant Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka.

Milorad Krajšumović, komandant Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka

Osim kasarne „Vojvoda Radomir Putnik“ u naselju Miljkovac na području Doboja postoji i kasarna „3. maj“. Lokalitet ove kasarne je prigradsko naselje Bare. Ukoliko tehnički bude bilo izvodljivo u planu je da se izvrši i toplifikacija ovog objekta.

(RTV Doboj)

Exit mobile version