Site icon olovka.info

DOBOJ: Uskoro rekonstrukcija Sokolskog doma (FOTO)

sokolski dom doboj

Sokolski dom u Doboju čiji su zidovi zbog starosti objekta oronuli biće u potpunosti rekonstruisan, najavio je gradonačelnik Boris Jerinić. Zanimljivo je da tu odluku, koja će zasigurno objekat staviti u funkciju, ali i doprinijeti estetskom izgledu grada, odbornik PDP-a u Skupštini grada Slobodan Vasiljević nije podržao.

Raspisivanje tendera za rekonstrukciju Sokolskog doma u Doboju je u pripremi. Po izboru izvođača radova pristupiće se interventnoj sanaciji, odnosno promjeni krova i fasade. Za te radove iz gradske kase planirano je 350 hiljada maraka. Za potpunu rekonstrukciju potrebno je mnogo više novčanih sredstava, zbog čega će biti neophodna i donatorska sredstva.

-Tražimo donatore i već smo blizu da to i završimo. Imamo ljude koji su angažovani i koji su pripremili sam projekat. Očekujem da ćemo iznos od milion evra dobiti kroz taj projekat, ali da ne bi došlo do daljeg propadanja, mi ćemo intervetno zamijeniti krov i ono što je potrebno, kako bi sam objekat sačuvali da bi on doživio potpunu rekonstrukciju – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Ova odluka naišla je na odobravanje gotovo svih odbornika u lokalnom parlamentu. PDP-ov Slobodan Vasiljević bio je protiv rekonstrukcije Sokolskog doma. Prije dvije godine lokalni odbornici su diskutovali o davanju u zakup objekta Sokolski dom, te usvojili tu odluku. Zanimljivo da je istu podržao i sam Vasiljević, koji je tada bio blizak vlasti, a koji se danas suprostavlja sanaciji tog objekta.

-Prije dvije godine rekonstrukcija nije značila rušenje. To gradonačelnik tvrdi, a građani će da vide – rekao je Slobodan Vasiljević, odbornik PDP-a u Skupštini grada Doboja.

Slobodan Vasiljević, odbornik PDP-a u Skupštini grada Doboja

-Meni nije jasno da ljudi koji su glasali, mislim tu na odbornika iz PDP-a koji je glasao za odluku da se Sokolski dom ustupi i da kažem izda pod zakup, da on danas nama ovdje drži čas čitavo vrijeme. Ponavljam, taj g. Vasiljević je 2018. godine glasao za tu odluku – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Iza svih ovih negodovanja je politizacija, tvrdi prvi čovjek grada. U Domu  koji je sagrađen 1935. godine su kancelarije nekoliko sportskih organizacija, čiji predstavnici pozdravljaju skupštinsku odluku da ovaj objekat konačno zasija u novom ruhu.

Izvor RTV Doboj

Exit mobile version