Site icon olovka.info

DOBOJ: Uručena donacija pelena dobojskom porodilištu (FOTO)

Evropa Trading Matteo d.o.o. donacija pelena doboj

Za bebe u dobojskom porodilištu Bolnice „Sveti apostol Luka“ stigla je donacija pelena za novorođenčad. Dvjesto paketa pelena, čija je vrijednost oko 2,5 hiljade maraka, Službi za ginekologiju i akušerstvo ove zdravstvene ustanove donirala je firma Evropa Trading Matteo d.o.o. iz Tuzle.

Kako su rekli iz Službe za ginekologiju i akušerstvo Bolnice „Sveti apostol Luka“ Doboj porodilje zahvaljujući ovoj donaciji neće morati prilikom dolaska u porodilište donositi i paket pelena.

-U našem porodilištu mi trenutno imamo sve što je potrebno za obavljanje porođaja, kako prirodnim putem, tako i operativnim putem, odnosno carskim rezom. Vi ste propratili da mi sada imamo i epiduralnu anesteziju koja je već godinu dana u našem porodilištu. Što se tiče ovih drugih stvari koje majke nose sa sobom, to je njihov lični izbor. Mi imamo neku našu klasičnu potrebu za ulošcima i za papučama, ali to je sve sitno – izjavila je Gordana Sredanović, načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo.

Gordana Sredanović, načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo

Pelene su donacije preduzeća iz Tuzle. Najavili su donaciju i druge opreme za bebe.

-Ovo nam je druga bolnica poslije UKC Tuzla. Sada ide Doboj, pa ćemo onda otići do Zvornika, Sarajeva i tako okolo dalje, gdje je to baš sad trenutno potrebno zbog ovog velikog broja djece koja su obolila od korone, odnosno kovida – rekao je Nermin Žunić, Evropa Trading Matteo d.o.o. Tuzla.

Nermin Žunić, Evropa Trading Matteo d.o.o. Tuzla

Svaka donacija je dobrodošla, naročito u vrijeme pandemije virusa korona, rekli su iz ove zdravstvene ustanove. Dijaspori je u prethodnom periodu isporučila 100 kreveta iz Švajcarske, te isto toliko posteljina iz Holandije. U kovid odjeljenju trenutno je hospitalizovano 120 pacijenata, a 14 u Jedinici za intenzivnu njegu.

-Broj pacijenata ovih dana nekako je tu i stagnira, odnosno u posljednjih 4-5 dana je broj isti, pa se nadamo da će ta krivulja početi da opada tj. da će biti neka ravna crta, gdje ćemo i mi nekako lakše da sprovodimo sve mjere što se tiče koronavirusa – izjavila je Slobodanka Panić, glavna medicinska sestra.

Slobodanka Panić, glavna medicinska sestra

Od početka ove godine u dobojskom porodilištu rođeno je oko 400 beba, što je identičan trend kao i prošle godine, rekli iz Službe za ginekologiju i akušerstvo ove zdravstvene ustanove.

(RTV Doboj)

Exit mobile version