Site icon olovka.info

DOBOJ: Učenici uredili školska dvorišta FOTO

Učenici tri dobojske osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić”, “Dositej Obradović” i “Sveti Sava” organizovali su povodom Dana planete Zemlje, akciju čišćenja i uređenja školskih dvorišta, u okviru koje su posađene sadnice drveća i ukrasno cvijeće.

Direktor Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” Ljubiša Blagojević rekao je Srni da je riječ o ustaljenoj programskoj aktivnosti škole, koja je ove godine u vidu sadnica cvijeća podržana i od strane gradskog Odjeljenja za strateško planiranje, evropske integracije i lokalni ekonomski razvoj.

“Učenici Savjeta učenika i ekološke sekcije ujedno su uredili i očistili javna dječija igrališta u naselju Pijeskovi i u Ćuprijskoj ulici”, izjavio je Blagojević, te dodao da su učenici ove škole aktivnosti realizovali u petak, 21. aprila.

Blagojević, koji je i predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola regije Doboj, istakao je da su učenici škole “Dositej Obradović” i “Sveti Sava” danas pristupili ovoj akciji.

U saopštenju Gradske uprave Doboj kao cilj obilježavanja Dana planete Zemlje ukazuje se na podizanje svijesti o ugroženosti i problemima ekosistema i podsticanje svakog pojedinaca u očuvanju planete.

Dan planete Zemlje službeno se obilježava od 1992. godine, kada je tokom UN konferencije o životnoj sredini i razvoju usklađen program za promovisanje održivog razvoja.

Exit mobile version