Site icon olovka.info

DOBOJ: U Kožuhama u toku radovi na izgradnji trotoara i uređenju kanalizacije

kožuhe doboj

Grad Doboj nosi epitet najvećeg gradilišta u Srpskoj. Pored kapitalnih projekata koji se realizuju u samom gradu, radi se i na uređenju infrastrukture u ruralnim dijelovima Grada. Trenutno su u toku radovi u Kožuhama. Postavljaju se cijevi za kanalizaciju i gradi se trotoar u centru sela u dužini većoj od 200 metara. Radovi će biti završeni za dva do tri dana.

Mještani ovog trebavskog sela kažu da im je izgradnja pješačke staze u samom centru sela od velikog značaja, jer je riječ o frekventnom reigonalnom putu koji spaja Doboj sa Modričom.

Ovaj projekat koji danas realizujemo u našoj mjesnoj zajednici je dio regionalnog puta Doboj-Modriča, koji je jako frekventan. U neposrednoj blizini ovdje je i osnovna škola, tako da će ovo mnogo značiti za djecu koja tu idu u školu u pogledu njihove bezbjednosti. Ovo je jedan od najvećih projekata koje realizujemo u saradnji sa Gradskom upravom – izjavio je Čedo Gostić, mještanin Kožuha.

Čedo Gostić, mještanin Kožuha

-Ovdje se sada rade trotoar i kanalizacija za otpadne vode. To će biti od velikog značaja za sve nas koji živimo u Kožuhama. Posebno za naš svetkovni praznik Ilindan, jer tada je ovdje velika frekvencija ljudi i vozila. Mi ćemo sigurno u narednom periodu uz pomoć Grada Doboja i Vlade Repbulike Srpske ovu kanalizaciju proširiti i izvesti mimo sela – rekao je Vojo Jovanović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kožuhe.

Vojo Jovanović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kožuhe

Da radovi idu planiranom  dinamikom uvjerio se i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić. Punom parom radi se i u samom gradu, a kapitalni projekti koji se realizuju su u poodmakloj fazi.

-Nigdje više projekata nema nego u Gradu Doboju. To me raduje i to je trend koji mi želimo da nastavimo. Kao što vidite radimo i na temperaturi iznad 40 stepeni Celzijusovih. Radićemo i u narednim mjesecima, a sve zbog kvalitetnijeg života u Gradu Doboju. To je na kraju krajeva i obaveza svih nas koji smo izabrani da vršimo javne funkcije i da budemo u službi svojih građana, odnosno svog naroda – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Gradonačelnik je najavio nastavak pružanja pomoći i to ne samo Kožuhama, već i drugim mjesnim zajednicama, a sve sa ciljem poboljšanja uslova života u ruralnim dijelovima grada.

RTV Doboj

Exit mobile version