Site icon olovka.info

DOBOJ: U Grčkom kutku obilježen Dan nezavisnosti Grčke FOTO

U Grčkom kutku u Doboju danas je obilježen Dan nezavisnosti Grčke.

Ambasador Grčke u BiH Dimitrios Papandreu zadovoljan je aktivnostima dobojskog Grčkog kutka u okviru jačanja veza Doboja sa grčkim narodom.

On je naveo da je ovo prvi Grčki kutak otvoren u BiH, od sadašnjih devet, i najavio da je Ambasada Grčke obezbijedila nagrade za tri najbolje ekipe na takmičenju iz informatike, koje će u narednom periodu biti održano u organizaciji Ekonomske škole u Doboju.

Grčki kutak nalazi se u okviru dobojske Ekonomske škole, čiji je direktor Tijana Vasiljević Stokić najavila je da će na takmičenju učestvovati 33 učenika devetih razreda osnovnih škola sa područja ovog grada, organizovani u 11 ekipa.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su direktor Pedagoškog zavoda Republike Srpske Predrag Damjanović, zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević, kao i direktori srednjih i osnovnih škola sa područja ovog grada.

Povodom Dana nezavisnosti Grčke, u holu škole postavljena je izložba umjetničkih fotografija sa motivima ove države, autora Mladena Blagojevića iz Doboja.

Ambasador Grčke u BiH Dimitrios Papandreu 18. januara je 2021. godine u dobojskoj Ekonomskoj školi otvorio je Grčki kutak, čiji je cilj povezivanje srpskog i grčkog naroda.

Grčka slavi Nacionalni dan kao znak sjećanja na 25. mart 1821. godine kada je počela borba za nezavisnost Grčke od Osmanskog carstva. Grčku su velike sile kao nezavisnu državu priznale 1830. godine.Dimitrios PapandreuGrčka slavi Nacionalni dan kao znak sjećanja na 25. mart 1821. godine kada je počela borba za nezavisnost Grčke od Osmanskog carstva. Grčku su velike sile kao nezavisnu državu priznale 1830. godine.

Foto: RTV DOBOJ

/SRNA/

Exit mobile version