Site icon olovka.info

DOBOJ: U Bukovici Velikoj održan 4. Svetosavski turnir u futsalu za osnovce

Osnovna škola Milan Rakić iz Bukovice Velike

U organizaciji Osnovne škole „Milan Rakić“ iz Bukovice Velike i Kancelarije za vjersku nastavu Eparhije zvorničko-tuzlanske, u Bukovici Velikoj je održan 4. tradicionalni Svetoravski turnir u futsalu za učenike osnovnih škola. Učešće na turniru uzelo je sedam ekipa sa područja Grada Doboja, te jedna ekipa iz Stanara. Turnir je organizovan pod pokroviteljstvom Grada Doboja.

Uprkos niskim temperaturama, dječaci i djevojčice sa osmijehom i nestrpljenjem čekali su početak turnira.

-Ovo nam je četvrta godina zaredom da igramo na turniru. Ima nas šest djevojčica. Treniram fudbal i najdraži mi je od svih sportova – izjavila je Marina Vasilić, učenica Osnovne škole „Milan Rakić“ Bukovica Velika.

Marina Vasilić, učenica Osnovne škole „Milan Rakić“ Bukovica Velika

-Treniram fudbal od malih nogu. Nadam se da ćemo danas pobijediti i pozdravljam sve drugare iz Doboja – rekao je Nikola Kondić, učenik Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ Doboj.

Nikola Kondić, učenik Osnovne škole „Vuk Stefanović Karadžić“ Doboj

Osnovna škola „Milan Rakić“ iz Bukovice Velike četvrtu godinu zaredom organizuje ovaj turnir. Ideja o održavanju Svetosavskog turnira potekla je od menadžmenta škole, povodom obiljažavanja 100 godina postojanja i rada ove škole. Direktorka škole Slađana Pašalić istakla je da su zadovoljni brojem prijavljenih ekipa, te dodala da je ovo idealna prilika da se učenici druže i steknu nova prijateljstva.

-Kao što vidite veliki je odziv dječaka i djevojčica. Riječ je o tunriru za djecu iz osnovnih škola uzrasta do 15 godina, na kojem učestvuju i muške i ženske ekipe. Što se tiče nagrada tu su tradicionalno pokloni od Srpske pravoslavne crkve i od škole. Ali naravno djeca na turniru učestvuju iz ljubavi prema Svetom Savi, a ne zbog nagrada – izjavila je Slađana Pašalić, direktorka Osnovne škole „Milan Rakić“ Bukovica Velika.

Slađana Pašalić, direktorka Osnovne škole „Milan Rakić“ Bukovica Velika

Turnir je organizovan povodom školske slave Svetog Save. U organizovanju ove sprotske manifestacije i ove godine pomogla je Kancelarija za vjersku nastavu Eparhije zvorničko-tuzlanske.

-Zaista je danas neizmjerna radost povodom obilježvanja Dana Svetoga Save, našeg prvog prosvetitelja i arhiepiskopa. Biti počastvovan i učestvovati u organizaciji ovog divnog turnira i na ovaj način obilježiti Savindan je nešto posebno. Vjerujem da u široj okolini, a na dobojskoj regiji znam sigurno, nema ovakvo nešto, tako da je za mene velika čast biti danas ovdje sa direktorom i upravom škole, kao i sa svima ostalima koji učestvuju u organizaciji ovog turnira – rekao je Jovan Mihajlović, sveštenik.

Jovan Mihajlović, sveštenik

Učešće je uzelo osam ekipa od kojih su dvije ženske ekipe. Svetosavski turnir održan je u balonu Sport Parka „Rudanka“, pod pokroviteljstvom Grada Doboja.

RTV Doboj

Exit mobile version