Site icon olovka.info

DOBOJ: Treći poraz rukometaša dobojske Sloge u Premijer rukometnoj ligi BiH FOTO/REZULTATI/TABELA

rukomet sloga krivaja

RK Krivaja sinoć je u susretu 3. kola BH Telecom Premijer lige u Gradskoj dvorani u Zavidovićima savladao MRK Sloga iz Doboja rezultatom 36:34 (19:13).

Priliku za prve bodove dobojski rukometaši će potražiti u narednom kolu, kada im u goste stiže ekipa Konjuha iz Živinica, koja je u prva tri kola ostvarila isto toliko pobjeda.

MRK Sloga Doboj

Iako to konačan rezultat možda drugačije govori, ekipa Krivaje je imala značajanu rezultatsku prednost većim dijelom susreta i uz podršku domaćih navijača pobjeda niti u jednom momentu nije došla u pitanje.

Zavidovićka ekipa se već do polovine prvog poluvremena uspjela rezulatski “odvojiti” od gostiju te je vodila sa 11:4. Na poluvremenu je Krivaja imala šest golova prednosti, a rezultat je bio 19:13.

Poslije desetak minuta igre u drugom poluvremenu Sloga je smanjila na minus dva, rezultat je bio 23:21, ali domaći tim brzo konsoliduje svoje redove i brzo odlazi na velikih plus sedam.

Sigurnu su prednost imali rukometaši Krivaje i u završnim minutama meča, a Sloga je s tri vezana pogotka na kraju susreta uspjela ublažiti konačan rezultat koji je glasio 36:34.

Rukometaše Krivaje je do pobjede predvodio odlični Jasmin Hadžihasić, koji je među stativama domaćeg tima upisao čak 17 odbrana, a tome je dodao i jedan pogodak. Najefikasniji strijelac kod Krivaje je bio Faris Čolaković sa devet pogodaka, dok su Deni Velić i Amar Amitović su postigli po sedam.

I Milutin Bogdanović sa 13 odbrana je bio raspoložen na golu Sloge, dok je u napadu Danilo Ristić bio odličan sa 12 golova, a šest je postigao Bogdan Peštić.

RK Krivaja: Ali-Muhamed Omerović, Bakir Hamurosvić, Amar Amitović 7, Haris Bašić, Deni Velić 7, Adin Ćosić, Eldar Mehić 4, Edin Sinanović, Semir Zvekić 3, Faris Telalović 4, Almas Polić, Faris Čolaković 9, Sedžad Abdurahmanović 1, Elmas Avdić, Amel Džakmić, Jasmin Hadžihasić 1 (17 odbrana). Trener: Divković Ivan

MRK Sloga: Milutin Bogdanović (13 odbrana), Marinko Blagojević, Radomir Stojanović 1, Vladan Đurđević 5, Danilo Ristić 12, Vladan Marković 1, Bojan Tulendić 3, Bogdan Peštić 6, Nemanja Peštić 2, Slobodan Simić 1, Dušan Miličević 1, Stanko Stanković 1, Rajko Maričić 1, Peđa Dejanović Peđa, Božidar Bajović, Trener: Dejan Vasilić.

Foto: RK Krivaja Zavidovići/Facebook

/zportal.ba, RTV Doboj/

Exit mobile version