Site icon olovka.info

DOBOJ: Tokom jeseni useljenje u 134 stana u Barama

Objekat za socijalno stanovanje sa 134 stambene jedinice u dobojskom naselju Bare koji se gradi u okviru projekta CEB dva, biće useljen tokom jeseni, rečeno je na nakon današnjeg sastanka u Gradskoj upravi Doboj kojem su prisustvovali predstavnici Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

Pomoćnik direktora i projekt menadžer na projektu CEB dva Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske Gojko Jotić rekao je novinarima da je objekat sa 134 stana izgrađen i da se čeka na spoljašnje uređenje i opremanje stanova.

On kaže da paralelno sa izborom izvođača za spoljašnje uređenje objekta, Sekretarijat sprovodi javnu nabavku za opremanje 134 stana koje će koštati 628.000 KM kako bi već do jeseni stanovi bili i useljeni.

“U to opremanje uključena je nabavka kreveta, veš-mašine, šporeta, frižidera, drugih kućnih aparata i svega onog što je potrebno da ljudi mogu živjeti”, naveo je Jotić.

Kada su u pitanju korisnici tih stanova Jotić kaže da se radi o 84 porodice koje trenutno koriste alternativni vid smještaja u dobojskom Domu penzionera, dok će preostali biti raseljena lica koje koriste individualan smještaj u gradu.

On očekuje da će troškovi izgradnje objekta usljed nestašice materijala i poskupljenjima izazvani tržišnim kretanjima i virusom korona biti mnogo veći od projektom ugovorenih 7.000.000 KM. Radi se o kreditnim sredstvima iz projekta CEB dva koje otplaćuje Republika Srpska.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević kaže da je realizacija projekta bila usporena zbog spoljašnjeg uređenja objekta.

On navodi da je problem prevaziđen na način da su iz budžeta grada, a uz podršku Vlade Republike Srpske, obezbijeđeno 1.460.000 KM i da je nakon javnog poziva izabran i izvođač radova sa kojim će po isteku žalbenog perioda, oko 2. juna, biti potpisan ugovor i uveden u radove.

“Prilikom samog početka realizacije projekta grad Doboj se obavezao da nađe lokaciju, da zemljište i izradi projekat”, kaže Kovačević. 

Foto: rtvdoboj.org

/SRNA/

Exit mobile version