Site icon olovka.info

DOBOJ: Štab za vanredne situacije – Nema zaraženih, 835 osoba pod nadzorom (FOTO)

Štab za vanredne situacije

Na području Doboja nema zaraženih virusom korona, a 835 osoba je pod nadzorom, rečeno je ovo nakon sjednice Štaba za vanredne situacije Grada Doboja. Usklađene su naredbe i zabrane Gradskog i Republičkog štaba, a ubuduće sjednice Štaba za vanredne situacije će se doržavati telefonski, a ne u zatvorenom prostoru, sve zbog prevencije virusa korona.

Zbog policijskog časa koji je stupio na snagu i traje od 20 do 5 časova, oni privredni subjekti koji su mogli da rade do 22 sada mogu da rade do 19 časova. Zabranjeno je i kretanje licima starim 65 godina i više. Sjednici Štaba za vanredne situacije prisustvovali su i predstavnici vjerskih zajednica, jer je jedna od naredbi prilagođavanje vjerskih bogosluženja u skladu sa mjerama prevencije širenja virusa korona. Još jednom je apelovano na građane da se ponašaju odgvorno i da se pridržavaju svih mjera i naredbi, uključujući i policijski čas. Na sreću u Doboju još nema pozitivnih na Covid -19.

835 lica je pod nadzorom. Rezultate testiranja svih uzoraka koje pošaljemo u Banja Luku dobijamo svaki dan u 18 časova. Jučerašnji dan, što se tiče Doboja je prošao bez zaraženih i ja se nadam da će tako ostati i u narednom periodu – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Štab za vanredne situacije izdavaće potvrdu poslodavcima na dostavljeni spisak radnika koji zbog radnih obaveza moraju da se kreću u periodu dok traje policijski čas, osim djelatnosti kojima odobrenje kretanja izdaju druge nadležne institucije.

Svi drugi koji imaju radne obaveze vezane npr. za Vodovod i Toplanu dobiće, na prijedlog poslodavca, a na odobrenje Štaba, propusnice kako bi mogli obavljati svoje radne obaveze. To su radnici koji moraju biti prisutni na svojim radnim mjestima i poslije 20 časova, jer su im poslovi vezani za podstanice. Npr, u slučaju Toplane grijanje traje do 20, a počinje u 5 časova ujutru, tako da ljudi moraju biti na svojim radnim mjestima i pripremiti proces proizvodnje toplotne energije – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Ubuduće sjednice Štaba za vanredne situacije će se održavati telefonskim putem, a ne u zatvorenom prostoru, sa ciljem prevencije širenja virusa korona. Mediji će dobijati najnovije informacije ili održavanjem konferencije za novinare ili putem saopštenja.

Foto: srna.rs, rtvdoboj.org

Izvor: RTV Doboj

Exit mobile version