Site icon olovka.info

DOBOJ: SNSD i koalicioni partneri traže sastanak sa CIK-om BiH (FOTO)

snsd doboj cik gik

Dobojski SNSD i koalicioni partneri tražili su na sastanku od Gradske izborne komisije Doboj da im pod hitno organizuju sastanak sa Centralnom izbornom komisijom BiH zbog odluke o nepotvrđivanju rezultata izbora u ovom Gradu. Smatraju da građani Doboja ne smiju da trpe posljedice zbog, tvrde, političke odluke CIK-a.

Odluka CIK-a da ne potvrdi rezultate izbora u Doboju je politička, neargumentovana i nije zasnovana na Izbornom zakonu BiH, ponovio je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i dodao da službeno od dobojske Gradske izborne komisije traže sastanak sa CIK-om sa željom da se politička zavrzlama u ovoj lokalnoj zajednici što prije završi. Kao politički i društveno odgovorni ljudi ne želimo da zbog ovakve odluke trpe građani Doboja, poručio je Jerinić.

Imamo status kvo situaciju u Gradu Doboju. Želimo da razgovaramo sa Centralnom izbornom komisijom u cilju da nam daju određene rokove, da nam daju odgovore kada ćemo imati odluku o potvrđivanju rezultata izbora u Gradu Doboju, o njihovom poništenju ili o ne znam ni ja njihovim zamislima, kako su oni to predvidjeli – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

U javnosti su se pojavile spekulacije da će se izbori u ovom Gradu ponovo održati 28. februara naredne godine. Od CIK-a će tražiti da stanu u kraj ovim spekulacijama i konačno se izjasne kakvu su odluku donijeli za ovaj Grad.

-Dajte nam molim vas odgovor da li je to 28. februara ili ne?!. Ako ste ponovili izbore mi želimo da znamo na kojim pravnim činjenicama i dokazima je zasnovana ta odluka. Centralna izborna komisija ne treba da donosi političke odluke, več treba da provodi Izborni zakon BiH koji je na snazi, odnosno da provodi sve ono što je Izborni zakon BiH rekao, a što je i njena obaveza – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

IZ GIK-a Doboj kažu da su oni politički subjekti koji su se žalili već imali spreman scenario za prekid izbora u ovom Gradu, ali tvrde da su uspjeli da im se odupru. Dodali su da su sve nepravilnosti, koje su utvrdili, pa i one koje se odnose na posmatrače dostavili CIK-u.

Centralna izborna komisija neka utvrđuje i provjerava, ali ja samo znam da na svaku odluku ima pravo žalbe, kako na naše odluke, tako i na odluke Centralne izborne komisije. Žao mi je što je Centralna izborna komisija pod velikim pritiskom i biće mi žao ukoliko se njihova odluka ne bude zasnivala na pravu – izjavo je Nenad Paleksić, predsjednik Gradske izborne komisije Doboj.

Nenad Paleksić, predsjednik Gradske izborne komisije Doboj

Doboj je postao prepoznatljiv po stabilnoj političkoj situaciji, koja mu donosi napredak i razvoj. Ova lokalna zajednica je krenula krupnim korakom naprijed, što potvrđuje i epitet koji je dobila – najveće gradilište u Srpskoj. U tom smjeru žele da nastave, a sve u interesu građana.

(RTV Doboj)

Exit mobile version