Site icon olovka.info

DOBOJ: SNSD i koalicioni partneri pozvali CIK da potvrdi rezultate lokalnih izbora u Doboju (FOTO)

doboj cik izbori 2020

Dobojski SNSD i koalicioni partneri pozvali su CiK da potvrdi rezultate lokalnih izbora u Doboju. SNSD i koalicioni partneri osvojili su zajedno preko 30 hiljada glasova, što je deset puta više od opozicionih partija, rečeno je na press konferenciji SNSD-a i koalicionih partnera, koji su poručili da su ovo činjenice koje pokazuju ko je izborni pobjednik u ovoj lokalnoj zajednici. Ponovili su da su izbori u ovom Gradu sprovedeni u skladu sa Izbornim zakonom BiH i pravilnicima. Traže i od CIK-a da i oni postupe u skladu sa Izbornim zakonom BiH. Jedina ispravna odluka je poručuju potvrđivanje izbornih rezultata u ovom Gradu. U protivnom će izborni pobjednici, SNSD i stranke okupljene oko njega, svoje nezadovoljstvo zbog takve, kako tvrde političke odluke, izraziti na protestima pred CIK-om i GIK-om, ali i blokadom magistralnog puta.

-Ja ću pokušati zadržati situaciju pod kontrolom, odnosno da ne pravimo buntove, proteste i sve ostalo, ali ako nas natjeraju vjerujte da nisam siguran da li ću biti u mogućnosti da zaustavim taj proces. Iz tog razloga zbog građana Grada Doboja tražim i insistiram da Centralna izborna komisija u što kraćem roku ispoštuje zakon i potvrdi rezultate izbora u Gradu Doboju – izjavio je Boris Jerinić, član Izvršnog komiteta GrO SNSD-a Doboj.

Boris Jerinić, član Izvršnog komiteta GrO SNSD-a Doboj

Zbog odluke CIK-a dovedeno je u pitanje usvajanje budžeta Grada za 2021. godinu, što vodi ka privremenom finansiranju. To bi bio veliki udar na sve budžetske korisnike.

-Privremeno finansiranje je nešto što ne donosi dobro nikome, nijednoj ustanovi, ni Centru za socijalni rad, ni školskim ustanovama, ni sportskim kolektivima, ni nevladinoj organizaciji, ni boračkoj organizaciji, odnosno nikome. Naravno, tu su još i dodatni troškovi za članove biračkih odbora, za raspisivanje izbora, za materijal, za dezinfekciju i za sve ostalo – rekao je Boris Jerinić, član Izvršnog komiteta GrO SNSD-a Doboj.

Odluka CIK-a je nezakonita potvrđuju i koalicioni partneri, zbog čega je sa pratećom dokumentacijom upućena i žalba Apelacionom sudu BiH.

-Danas je peti dan, a mi nemamo nikakav haber, odnosno ništa nemamo da bi znali šta dalje, tako da ja ovom prilikom apelujem na Apelacioni sud da nam što prije pošalje i uruči tu odluku, koja će naravno biti u skladu sa pravom, odnosno da ne bude politička odluka – izjavio je Sevlid Hurtić, koalicija „Doboj u srcu“.

Sevlid Hurtić, koalicija „Doboj u srcu“

-Sve ovo što su uradili u Doboju nije demokratski i nije zakonito. Mi ćemo podnijeti krivične prijave. Moja koalicija će podnijeti krivične prijave protiv učesnika te priče ako ih CIK ne kazni. U vrijeme izborne šutnje oni su izveli grupu građana od 300 ljudi u Doboju, gdje su držali predizborni miting – rekao je Slađan Jović, predsjednik GO Demos Doboj .

Slađan Jović, predsjednik GO Demos Doboj

-Po meni su ovi izbori bili kao i svi dosadašnji izbori. Prema mom ličnom mišljenju ponavljanjem izbora idemo u samo još goru dubiozu i u ovako već teškoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji – izjavio je Murvet Bajraktarević, Stranka za BiH.

Murvet Bajraktarević, Stranka za BiH

Doboj je postao prepoznatljiv po stabilnoj političkoj situaciji, koja mu donosi napredak i razvoj. U tom smjeru će i nastaviti, jer će pravda na kraju pobijediti, poručili su sa ove press konferencije.

Foto: rtvdoboj.org

(RTV Doboj)

Exit mobile version