Site icon olovka.info

DOBOJ: Sevlid Hurtić dobio sudski spor protiv Slaviše Pavlovića, vlasnika portala Dobojski.info FOTO

osnovni sud u doboju

Sudski spor na Osnovnom sudu u Doboju, koji je Sevlid Hurtić, današnji ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH, pokrenuo 2021. godine kao predsjednik Skupštine grada Doboja protiv Slaviše Pavlovića iz Doboja, vlasnika portala dobojski.info, prvostepeno je okončan presudom Osnovnog suda u Doboju od 12. maja 2023. u korist tužioca Sevlida Hurtića.

Naime, Sevlid Hurtić je kao tadašnji predsjednik Skupštine grada Doboja, podnio tužbu Osnovnom sudu u Doboju 12. oktobra 2021. godine, i to na ime naknade štete, protiv Slaviše Pavlovića iz Doboja, vlasnika portala dobojski.info zbog, kako se u tužbi navodi, “povrede časti i ugleda usljed širenja neistinitih navoda na web stranici dobojski.info 25, 26, i 27. oktobra 2021. godine“.

Tuženi Pavlović je ovom presudom obavezan da tužiocu Hurtiću isplati 3 hiljade KM, zakonsku zateznu kamatu od dana donošenja presude (12. maj 2023.) pa do isplate, da nadoknadi sudske troškove u iznosu 1.925,70 KM, sve u roku 30 dana od dana pravosnažnosti presude pod prijetnjom izvršenja.

U obrazloženju presude protiv tuženog Pavlovića, navode se detalji zbog kojih je presuda u ovoj formi donijeta. Tuženi Pavlović je u više navrata gore navedenih datuma, u tekstovima na portalu dobojski.info, vrijeđao tužioca Hurtića koji je tada obavljao funkciju predsjednika Skpštine grada Doboja, nazivajući ga u više navrata “podguznom muvom Obrena Petrovića iz reda Bošnjaka”, iznosio u tim tekstovima neistinite podatke i tvrdnje. U obrazloženju presude navodi se da je nedvosmisleno utvrđeno da je “jasna namjera tuženog da nanese štetu tužiocu Hurtiću, posebno jer se radi o maloj sredini, gdje se svi znaju, kao i to da je tužilac ugledan građanin grada Doboja, politički angažovan, te da ovakva kleveta nanosi veliku duševnu bol i narušavanje ugleda među sugrađanima“…

Presuda Osnovnog suda u Doboju od 12. maja 2023.
Exit mobile version