Site icon olovka.info

DOBOJ: Saradnja OS BiH sa civilnim strukturama i u narednom periodu FOTO

kasarna doboj

Pripadnici Oružanih snaga BiH i u narednom periodu pomagaće civilnim stukturama u skladu sa njihovim potrebama, rekao je danas načelnik štaba Komande logistike pukovnik Darko Jelić tokom svečanog obilježavanja 18 godina od formiranja ovih snaga u kasarni “Vojvoda Radomir Putnik” u dobojskom naselju Miljkovac.

Jelić je rekao novinarima da je cilj današnje manifestacije da se, osim aktivnosti realizovanih tokom prošle godine, ukaže i na saradnju oružanih snaga sa lokalnom zajednicom i civilnim strukturama grada.

On je naveo da se ta saradnja, između ostalog, ogleda u dodjeli materijalnih i ljudskih resursa oružanih snaga, a od značajnih ove godine naveo je podršku Sloveniji tokom nedavnih poplava.

Jelić je izrazio nadu da će uskoro biti riješen problem sa grijanjem u dobojskoj kasarni, u kojoj je, osim Komande logistike, smješten i Artiljerijski bataljon Šeste pješadijske brigade.

Zamjenik gradonačelnik Doboja Slavko Kovačević ukazao je na dobru saradnju lokalne zajednice sa Oružanim snagama BiH, koja se u punom kapacitetu pokazala tokom majskih poplava 2014. godine.

On je naveo i da grad u skladu sa mogućnostima izlazi u susret svim njihovim iskazanim potrebama, tako i u pogledu toplifikacije objekta.

Tokom svečanosti uručene su nagrade i pohvale zaslužnim vojnicima.

/SRNA/

Exit mobile version