Site icon olovka.info

DOBOJ: Saobraćajni fakultet – uspostavljena saradnja sa tri dobojske srednje škole FOTO

sabraćajni fakultet doboj

U Doboju su danas potpisani sporazumi o poslovno-tehničkoj saradnji između Saobraćajnog fakulteta Univerziteta Istočno Sarajevo i Ekonomske, Tehničke, te Saobraćajne i elektro škole, koji će učenicima trećeg i četvrtog razreda omogućiti obavljanje stručne prakse i prisustvo tematskim radionicama.

Dekan Saobraćajnog fakulteta u Doboju Miroslav Kostadinović istakao da je da će sporazum omogućiti potpisnicama zajednički nastup prema projektima koje podržavaju lokalna zajednica i resorno ministarstvo.

Od potpisanog sporazuma očekuje i da animira omladinu da ostanu u Republici Srpskoj, istakašvi da ova saradnja omogućava razmjenu resursa jer kroz razne projekte mogu da razmjenjuju udžbenike i nastavna sredstva, laboratorijsku i računarsku opremu.

Prema njegovim riječima, sve to je na dobrobiti toga da se podigne kvalitet obrazovanja i u visokom i u srednjoškolskom obrazovanju.

Kostadinović je naveo Saobraćajni fakultet u svom studijskom programu ima osam izlaznih modula koji u cijelosti pokrivaju izlazne profile koje daju tri srednje škole.

Direktor Ekonomske škole Tijana Vasiljević Stokić rekao je da će benefite sporazuma imati, prije svega, učenici smjera poslovno-informatičkog tehničara, te da poslovno-tehnička saradnja predstavlja ponudu jedne vertikalne prohodnosti od srednje škole ka fakultetu u ovom gradu.

Direktor Saobraćajne i elektro škole Miroslav Topalović ocijenio je da sporazum formalizuje dosadašnju blisku saradnju za Saobraćajnim fakultetom, pogotovo iz struke saobraćaj i iz elektrotehnike s obzirom da učenici već obavljaju praktičnu nastavu u prostorijama fakulteta.

Direktor Tehničke škole Dragan Dostanić kaže da bi sporazumom obuhvatio učenike smjera mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, a da je osnovni cilj da se predstavi Saobraćajni fakultet da bi učenici vidjeli da mogu da se u ovom gradu kvalitetno školuju.

“Osnovni cilj je da naši učenici poslije završene srednje škole ne odlaze u inostranstvo nego da nastave školovanje ili rad u našoj ne samo lokalno zajednici, nego u cijeloj Republici Srpskoj”, pojasnio je Dostanić.

/SRNA/

Exit mobile version