Site icon olovka.info

DOBOJ: Ruski stručnjaci dezinfikovali Bolnicu (FOTO)

rusi dezinfikovali dobojsku bolnicu

Pripadnici ruskog vojnog epidemiološkog odreda nastavili su sa dezinfekcijom zdravstvenih ustanova. Na red je došla bolnica Sveti apostol Luka u Doboju.

Dezinfekciju dobojske Bolnice izvršila su tri ruska tima. Temeljno su dezinfikovali sve – u unutrašnjosti od poda do plafona, a tako je bilo i vani. Dezinfikovane su i saobraćajnice. Površina Bolnice je 15 hiljada metara kvadratnih, a pet hiljada metara kvadratnih prostora je dezinfikovano. Prve su dezinfikovane Službe za infektologiju i pedijatriju. Pripreme za dezinfekciju u dobojskoj Bolnici trajale su nekoliko dana. Iz ove ustanove su imali priliku da na licu mjesta vide na koji način vrše dezinfekciju ruski timovi.

-Pod jakim pritiskom koristi se 70% alkohol, kojim se špricaju sve površine koje su potrebne. Šprica se sve od plafona do poda i uklanjaju se stvari koje smetaju, odnosno vrši se jedna detaljna dezinfekcija prostorija Bolnice. Preporučuje se da se u prostorije nakon izvršene dezinfekcije ne ulazi dva sata, dok se proces ne završi. Vani se vrši dezinfekcija okoline sa hlornim rastvorima. To rade kamioni koji pod pritiskom špricaju i dezinfikuju okolnu površinu – izjavio je Željko Božić, šef Servisa za higijenu u Bolnici „Sveti apostol Luka“ Doboj.

Željko Božić, šef Servisa za higijenu u Bolnici „Sveti apostol Luka“ Doboj

-Radimo sve komunikacijske prostore unutar objekta, odnosno mokre čvorove i sobe za koje mislimo da treba da se odrade. Otprilike sve je pripremljeno, tj. zaštićeni su električni uređaji, instalacije i sve ostalo – rekao je dr Zoran Blagojević, predsjednik Komisije za intrahospitalne infekcije.

dr Zoran Blagojević, predsjednik Komisije za intrahospitalne infekcije

U dobojskoj hospitalizovana su četiri pacijenta pozitivna na virus korona. Sva četiri su iz Teslića.

-Imamo dva pacijenta sa težom kliničkom slikom, kao i dva pacijenta sa srednje težom kliničkom slikom. Takođe, imamo četiri pacijenta koji su suspektni, koji imaju neke simptome, ali nemaju potvrđenu koronu – izjavio je Mladen Gajić, direktor Bolnice Doboj.

Mladen Gajić, direktor Bolnice Doboj

Zaposleni u dobojskoj Bolnici se slažu da će obavljena dezinfekcija od strane pripadnika ruskog vojnog epidemiološkog odreda doprinijeti bezbjednosti kako njih samih, tako i pacijenata tokom epidemije virusa korona.

Izvor: RTV Doboj

Exit mobile version