Site icon olovka.info

DOBOJ: Prikupljeno 2.400 KM za kupovinu harmonike mladom umjetniku (FOTO)

lazar

Na dobrotvornom koncertu prikupljeno je 2.400 KM za kupovinu harmonike mladom umjetniku Lazaru Blagojeviću, članu Dječijeg crkvenog hora “Javor” i učeniku trećeg razreda Osnovne muzičke škole Markos Portugal iz Doboja, rekao je đakon Vlado Mojević.

Mojević kaže da je u tu svrhu do sada prikupljeno 4.265 KM, i navodi da je humana akcija pokrenuta jer je prepoznat Lazarev talenat, a u nedostatku da ga nadogradi vježbajući svakodnevno.

“Lazar je član našeg dječijeg hora `Javor` pri hramu Svetih apostola Petra i Pavla. Gledajući nastupe i uvježbavanje tokom proba, Lazo je pokazao nestvaran talenat i svima se javila želja da mu pomognemo”, rekao je Mojević novinarima.

Vlado MOjević, đakon

Koncert je održan sinoć u organizaciji Dječijeg crkvenog hora “Javor” i dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje.

Dirigent ovog hora Ljubica Timanović kaže da je za Lazarevo dalje školovanje potreban kvalitetniji tip harmonike, koja polovna košta 14.0000 KM, a nova je do 30.000 KM.

“Lazar je izuzetno talentovan dječak. Nažalost, do sada nismo uspjeli dostići neki maksimum baš zbog tog nedostatka instrumenta”, rekla je Timanovićeva i dodala da je u nedostatku vlastite harmonike dječaku ograničena mogućnost da vježba.

Ljubica Tomanović, dirigent Dječijeg crkvenog hora “Javor” Doboj

Lazar Blagojević, koji je svirajući harmoniku osvajao brojne zapažene nagrade, kaže da je ljubav prema ovom instrumentu nastala prije šest godina. 

Lazar Blagojević

Galerija:

Foto: RTV Doboj

(SRNA)

Exit mobile version