Site icon olovka.info

DOBOJ: Prijem i nagrade za pobjednike kviza “Nauči se, čovječe!”

nauči se čovječe

Uprava Osnovne škole Sveti Sava u Doboju primila je danas svoje učenike koji su pobijedili u kvizu “Nauči se, čovječe!” i uručila im simbolični poklon-bon.

Nastavnik tehničkog obrazovanja i informatike Dajana Turuntaš, koja je vodila ekipu, rekla je novinarima da je ponosna na učenike koji postižu odlične rezultate i u nastavnom procesu, a koji su sa optimizmom nastupili u kvizu.

Turuntaševa je navela da su u pripremama sa takmičarima učestvovali i drugi nastavnici po određenim oblastima, ali i da su i učenici dobijali svoja zaduženja.

Prema njenim riječima, na takmičnju u diciplini znanja učestvovala je ekipa u sastavu – učenik devetog razreda Ivana Ilić, osmog razreda David Lukić, šestog razreda Oliver Đurđević i sedmog Ivan Đurđević.

“Plesni par su činili učenici sedmog razreda Luka Govedarica i Sara Đurđević”, rekla je Turuntaševa.

Kapiten ekipe Ivana Ilić sa takmičenja nosi pozitivne utiske i kaže da su se članovi ekipe pripremali u skladu sa afinitetima prema određenoj oblasti.

Član pobjedničkog tima David Lukić rekao je da su se za kviz pripremali oko mjesec dana, te da je početna trema nestala kada je počelo snimanje kviza.

Član ekipe iz Doboja Luka Govedarica rekao je da je konkurencija bila jaka, svi učesnici igrali su fer, a pobjeda je, osim znanja, rezultat sreće i timskog rada.

Direktor dobojske Osnovne škole Sveti Sava Radmila Dakić poručila je da su učenici pokazali da je obrazovanje na cijeni.

“Zahvaljujući osvojenom prvom mjestu opremićemo informatički kabinet u visini od 20.000 KM, koje je poklon-bon preduzeća `Prointer`. Sredstvima predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović opremićemo kabinet po izboru učenika koji su se takmičili, a dobili smo i opremu za poligonski sport”, navela je Dakićeva.

U finalu kviza “Nauči se, čovječe!” najviše znanja i spretnosti imali su učenici OŠ “Sveti Sava” iz Doboja, koji su kao nagradu dobili novčani bon od 20.000 KM, te opremu za poligonski sport, kao i opremu za kabinet.

U finalu su osim škole iz Doboja, učestvovale i OŠ “Branko Ćopić” iz Banjaluke, OŠ “Novak Pivašević” iz Stare Dubrave /Čelinac/ i OŠ “Jovan Dučić” iz Bijeljine.

Tokom takmičenja, 32 škole iz 28 opština Republike Srpske sa po dva tima od šestog do devetog razreda pokazale su znanje iz srpskog jezika, geografije, istorije i opšte kulture u toku emitovanja kviza.

Kviz “Nauči se, čovječe!” jedan je od najvećih projekata RTRS-a. Sniman je u koprodukciji sa ETM produkcijom i u saradnji s Ministarstvom prosvjete i kulture i Republičkim pedagoškim zavodom, a uz podršku predsjednice i Vlade Republike Srpske.

SRNA

Exit mobile version