Site icon olovka.info

DOBOJ: Predstavnici parlamentarnih stranaka sa arhijerejskim namjesnikom

Protojerej-stavrofor Nikolić

Predstavnici gradskih odbora SP-a, DNS-a, NDP-a i SDS-a odazvali su se sastanku koji je sazvao arhijerejski namjesnik dobojski Mirko Nikolić, gdje su razgovarali o pitanju srpskog jedinstva i drugim temama od značaja za grad i njegov razvoj.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je novinarima da, okupljeni oko Srpske pravoslavne crkve, politički subjekti u neformalnom razgovoru mogu da prevaziđu određene nesuglasice i postignu određeni stepen jedinstva za kreiranje politika bitnih za grad Doboj i njegove građane.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Sastanku prisustvuju poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić, kao i predsjednici dobojskog odbora SP-a Srđan Todorović, DNS-a Dejan Kovačević, NDP-a Vjekoslav Petričević, te povjerenik SDS-a Zoran Trifunović.

Riječ je o trećem sastanku koji se organizuje u skladu sa inicijativom NJegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Sastanku se nisu odazvali predsjednici dobojskog odbora PDP-a Olivera Nedić, SNSD-a Obren Petrović, Demosa Slađan Jović i Ujedinjene Srpske Sreto Đurković.

Predsjednik dobojskog odbora SP Srđan Todorović je prije početka sastanka rekao novinarima da su se ovakva okupljanja pokazala kao dobra za rješavanje bitnih pitanja za građane Doboja, a zahvaljujući saradnji ove stranke i gradonačelnika riješen je problem otpadnih voda u naselju Bukovica Velika, dok je u postupku rješavanje vodosnabdijevanja u mjesnoj zajednici Boljanić.

Srđan Todorović, predsjednik dobojskog odbora SP

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Dejan Kovačević rekao je da će kao temu današnjeg razgovora inicirati pitanje o geološkim istraživanjima na području Ozrena, koje je uvršteno u dnevni red sjednice lokalnog parlamenta u srijedu, 24. novembra, s obzirom na to da je izazvalo revolt građana opštine Petrovo, gdje je istraživanje već počelo.

Dejan Kovačević, predsjednik Gradskog odbora DNS

Lider dobojskog NDP-a Vjekoslav Petričević rekao je da je svaki dijalog dobrodošao jer poboljšava kumunikaciju lokalne i republičke vlasti u rješavanju lokalnih problema.

Vjekoslav Petričević, lider dobojskog NDP

Povjerenik dobojskog SDS-a Zoran Trifunović zahvalio je arhijerejskom namjesniku Nikoliću što u kontinuitetu organizuje ovakve skupove.

Zoran Trifunović, povjerenik dobojskog SDS

Sastanak se održava u svetosavskoj sali pri Hramu Svetih apostola Petra i Pavla.

Prvi sastanak sa predstavnicima dobojskih parlamentarnih stranaka organizovan je 15. septembra, a drugi 1. novembra.

Foto: Grad Doboj, rtvdoboj.org

(SRNA)

Exit mobile version