Site icon olovka.info

DOBOJ: Predstavljena knjiga o Nebojši Glogovcu (FOTO)

U Doboju je promovisana biografija velikog srpskog glumca Nebojše Glogovca pod nazivom “Glogi”, novinara i publiciste Aleksandra Đuričića.

Đuričić je za Glogovca naveo da je bio izuzetan glumac i koloritan čovjek.“Osoben. Nepredvidiv. Jakog karaktera. Čovek koji je sa istom strašću kojom je glumio pisao i pesme, pravio šale, vozio motor, vajao, crtao”, rekao je novinarima Đuričić.

Aleksandar Đuričić, autor knjige

On je naveo da je sa zadovoljstvom istraživao Glogovčev život, za koji kaže da je mjereći ljudski životom trajao 49 godina, a kroz bogato kulturno ostvarenje daleko više od toga.

Autor je istakao da je na knjizi radio oko godinu dana i da je došao do mnogo novih informacija o Nebojši Glogovcu, osim gradskih i glumačkih dešavanja.

Knjiga je promovisana u Umjetničkoj galeriji dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje, čiji je direktor Lidija Žarić rekla da je nakon ljetne pauze večeras i zvanično u ovoj ustanovi otvorena sezona kulturnih dešavanja.

Lidija Žarić, v.d. direktora Centra za kulturu i obrazovanje Doboj

Žarićeva je za narednu sedmicu najavila postavku likovne kolonije iz Višegrada, a tokom septembra i oktobra brojne koncerte klasične muzike, kao i pozorišne predstave.

Foto: rtvdoboj.org

(SRNA)

Exit mobile version