Site icon olovka.info

DOBOJ: Potpisan Memorandum o saradnji na realizaciji projekta “Ponosna kartica” (FOTO)

doboj ponosna kartica

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i predsjednik Upravnog odbora Fondacije “Za život” Dragan Dakić potpisali su danas Memorandum o saradnji na realizaciji projekta “Ponosna kartica”, koji omugućava popust višečlanim porodicama prilikom kupovine roba i usluga kod određenih privrednih subjekata.

Projekat se odnosi na porodice sa troje i više djece, od kojih je barem jedno maloljetno.

Kartica glasi na majku ili staraoca/izdržavaoca djece, a njenu namjensku upotrebu garantuje Fondacija “Za život”, koji je ekskluzivni nosilac franšize za teritoriju BiH.

Jerinić je rekao novinarima da je riječ o nastavku pronatalitetne politike koju sprovodi Gradska uprava i pozvao lokalne privrednike da se priključe programu.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

On je pozvao višečlane porodice da iskoriste benefite koje kartica pruža i najavio da će informacije za dobijanje kartice biti objavljene na internet stranici Grada, putem medija ili građani mogu lično da se informišu u Gradskoj upravi.

Dakić je naveo da korisnici kartice mogu očekivati velike finansijske uštede, a prema dosadašnjem iskustvu u oko 10 lokalnih zajednica u Srpskoj, koje učestvuju u programu.

On je rekao da je riječ o prirodnoj saradnji sa Dobojem, za koji kaže da već realizuje zavidne projekte na polju pronatalitetne politike.

Dragan Dakić predsjednik Upravnog odbora Fondacije “Za život”

Dakić kao iskorak projekta u ovoj godini navodi to što će Gradska uprava Doboj platiti troškove izrade veb-šop internet stranice društveno odgovornim privrednicima koji se priključe ovom programu.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik dobojskog Udruženja višečlanih porodica “Četiri plus” Olivera Nedić, koja očekuje da će više od 200 višečlanih porodica sa ovog područja ostvariti zavidne finansijske benefite.

Olivera Nedić, predsjednik Udruženja višečlanih porodica “Četiri plus” Doboj

Ona je zadovoljna što se Doboj priključio programu s obzirom da lokalne zajednice nisu u mogućnosti da same iznesu teret pronatalitetne politike bez podrške privrede.

(SRNA)

Exit mobile version