Site icon olovka.info

DOBOJ: Poslanik Jošić i odbornik Goganović prisustvovali manifestaciji „Kosidba 2022. Juranca-Trbuk” (FOTO)

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić, odbornik u Skupštini grada Doboja Aleksandar Goganović i direktor Turističke organizacije grada Doboja prisustvovali su kulturno-zabavnoj manifestaciji „Kosidba 2022. Juranca-Trbuk”, koju je organizovala Zavičajna kolonija Đorđe Hadži Marića, a na kojoj se pored tradiconalnog košenja promovišu kulturne i ljudske vrijednosti.

Naime, riječ je o događaju, tj. projektu koji za cilj ima da ljude, narode i nacije u BiH ujedinjuje, spaja i poziva na suživot, mir i toleranciju, odnosno na njegovanje i uvažavanje svih vrsta različitosti u jednom multikulturalnom društvu. Kroz ovaj projekat pobuđuju se solidarnost, timski rad i takmičarski duh, komšije se međusobno upoznaju, a kod ljudi se ojačava potreba za kulturnim identitetom, privatanjem različitosti i pomirenjem, kao osnovnim uslovom za suživot.

Značaj i vrijednost ovog projekta prepoznali su i u Evropskoj organizaciji za bezbjednost i saradnju (OSCE). čiji spredstavnici u BiH su prisustvovali ovom događaju dajući mu veliku podršku.

Organizator ove manifestacije poznati neimar ovoga kraja Đorđo Hadži Marić, za sve goste je pripremio ručak i veselje, uz izvornu muziku ozrenskog kraja.

RTV Doboj

Exit mobile version