Site icon olovka.info

DOBOJ: Policija još traga za bombašem na Pekaru „Lugonjić“ u Stanarima (FOTO)

pekara lugonjić stanari bomba

Predmet „Pekare Lugonjić“ u Stanarima u kojoj je početkom maja ove godine postavljena eksplozivna naprava  još nije rasvijetljen. U toku je vještačenje  tragova koji su izuzeti tokom vršenja uviđaja , kažu u dobojskoj policiji.

Pribavljena je naredba Osnovnog suda u Doboju za vještačenje izuzetih tragova i svi ti tragovi dostavljeni su Zavodu za sudsku medicinu u Banja Luci , rekao je Predrag Lazić načelnik Sektora kriminalističke policije PU Doboj, dodavši da tim koji je angažovan na tom predmetu intezivno radi na razrješenju tog  krivičnog djela koje je okvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti.

Uprkos uvjerenju da će nadležni organi ubrzo rasvijetliti ovaj slučaj, vlasnici Pekare i dalje u strahu za svoju bezbijednost.  Poručuju da vjeruju u Božiju pravdu, te da su spremni da se do kraja bore protiv kukavičluka koji je poslednjih godina progresvino usmjeren protiv njih, imovine i njihovih radnika .

-Mi ćemo se sa svojom mukom izboriti, kao što smo se i do sada borila sa raznoraznim životnim preprekama, ali taj neko ko je imao smjelosti od Boga da podmetne bombu u objekat koji je sagrađen mukotrpnim radom , da prije svega ugrozi ljudske živote, radnika i komšija, neka se zapita za svoju savjest, a ostali sugrađani za svoje živote, dok bombaši vladaju u zemlji, poručuju ogorčeni Lugonjići koji su primorani da zbog epidemiološke situacije istragu o slučaju prate iz Austrije.

Materijalnu štetu u iznosu od oko 35.000KM koja je nastala usljed eksplozije Lugonjići su sanirali, tako da radnici koji su ostali uz njih u ovim teškim trenucima, na čemu su im vlasnici neizmjerno zahvalni,  mogu neometano da obavljaju svoj rad, barem što se tiče tehničkih uslova.

Iz Policije navode da su u dosadašnjem radu u predmetu Pekare „Lugonjić“  inspektori saslušali preko četrdeset lica uglavnom u svojstvu svjedoka , izvršeno je poligrafsko ispitivanje više lica sa područja opštine Stanari, a izvršeni su i pretresi na više lokacija na području te opštine gdje su između ostalog pronađeni predmeti koji potiču iz nekih drugih krivičnih djela.

Podsjećamo, bomba koja je bila postavljena u pekarsku peć eksplodirala je 2.maja, u vrijeme policijskog časa. Na svu sreću, pekari Slaven Ćelić i Trivun Bilić koji su u trenutku eksplozije bili u pekari prošli su bez fizičkih povreda, ali koji i dan danas idu na posao u grču , i tako će, kako kažu, sve dok je bombaš na slobodi.

Vlasnicima Pekare „Lugonjić“ u Stanarima, koji su više od dvije decenije u Austriji je i ranijih godina prijećeno, pravljenje smicalice na službenim autima, a o svemu tome uz dokaze su informisali i policiju.

Foto: mojabanjaluka.info, rtvdoboj.org

Izvor RTV Doboj

Exit mobile version