Site icon olovka.info

DOBOJ: Po 250 KM za deset ugroženih porodica

Udruženje veterana Petog odreda specijalne brigade Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske

Udruženje veterana Petog odreda specijalne brigade Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u Doboju uručilo je danas jednokratnu novčanu pomoć od po 250 KM za deset svojih socijalno-ugroženih članova i porodica poginulih saboraca, povodom nastupajućeg Božića.

Predstavnik Udruženja Željko Marjanović rekao je novinarima da je riječ o tradicionalnoj aktivnosti koju realizuju, uz pomoć Gradske uprave Doboj.

On je naveo da članovi ovog udruženja, uz podršku Gradske uprave, nastoje unaprijediti položaj socijalno-ugroženih saboraca i porodica poginulih, u skladu sa mogućnostima.

On je najavio i da će članovi ovog udruženja učestvovati u obilježavanju Dana Republike Srpske – 9. januar te da će, tim povodom, 10. januara organizovano pristupiti davanju krvi u dobojskoj bolnici, od 8.30 časova.

Marjanović je pozvao sve veterane i poštovaoce da se odazovu humanom činu davanja krvi.

Pripadnik ovog udruženja Dragan Slavuljica kaže da su i po okončanju ratnih dešavanja saborci zadržali međusobno drugarstvo i solidarnost.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić pohvalio je ovo udruženje jer konstantno brine za svoje nekadašnje saborce i članove njihovih porodica.

On je najavio da će Gradska uprava nastaviti podršku programskim aktivnostima ovog udruženja.

/SRNA/

Exit mobile version