Site icon olovka.info

DOBOJ: Otvoren treći “Sajam dječije radosti” FOTO

U Doboju je danas otvoren treći “Sajam dječije radosti”, koji je humanitarnog karaktera, a donirana sredstva biće usmjerena za liječenje Sare Lazić koja boluje od progresivne encefalopatije sa mitrofijom i optičkom atrofijom.

Ova, treća po redu manifestacija, povodom Međunarodne nedjelje djeteta, održava se u dobojskom Parku narodnih heroja u organizaciji Udruženja porodica sa troje i više djece “Ponos” iz ovog grada.

Predsjednik Udruženja “Ponos” Marina Protić rekla je novinarima da se ovom manifestacijom šalje poruka o značaju djece i porodice kao stuba društva.

Ona je navela da se aktivnosti odazvalo više od 30 lokalnih organizacija i privrednika, koji podržavaju rad Udruženja, raspoređenih u pet kutaka – školski, sportski, zabavni, slatki i kutak za roditelje.

Protićeva je rekla da Udruženje “Ponos” danas ima više od 680 članova, da je u odnosu na prošlu godinu brojnije za 150 članova, te da taj broj svakodnevno raste.

“Što se tiče rađanja trećeg djeteta, mislim da je to postala sve češća odluka i da se roditelji dosta lakše odlučuju na treće dijete u odnosu na prije pet do šest godina”, rekla je Protićeva.

Ona je zahvalila Gradskoj upravi Doboja što je podržala manifestaciju i omogućila bogat kulturno-zabavni program za najmlađe.

Majka troje djece tinejdžerskog uzrasta Tijana Vasiljević Stokić rekla je da u Doboju svojevremeno nije bilo manifestacija podrške višečlanim porodicama kao danas, a koje ukazuju na njihov značaj.

U okviru današnje manifestacije organizovan je i promotivni čas jesenje škole tenisa trofejnog dobojskog Teniskog kluba, koja sa radom počinje u prvoj polovini oktobra.

/SRNA/

Exit mobile version