Site icon olovka.info

DOBOJ: Omladinska banka Doboj sumirala rezultate rada u ovoj godini (FOTO)

Omladinska banka Doboj

Grad Doboj i Fondacija Mozaik već četvrtu godinu finansijski podržavaju rad Omladinske banke Doboj, koja je u ovoj godini podržala četiri društveno korisna projekta i jedan mikrobiznis. I u sljedećoj godini biće obezbijeđena sredstva za ideje koje osmisle neformalne grupe mladih.

Projekat „Biti lijep/a, biti in“ jedan je od četiri projekta čiju su realizaciju Fondacija „Mozaik“ i Omladinska banka Doboj u saradnji sa Gradskom upravom podržali ove godine. Sredstvima u iznosu 2.150 KM opremili su kabinet za frizere u sklopu Ekonomske škole. Učenici smjera frizer ubuduće će obavljati praktičnu nastavu u ovom kabinetu.

Već su počeli sa praksom, iako su prvi razred oni pomalo već uče. Imaju sve osnovne stvari što im je potrebno za jednog frizera. Trudićemo se da ne ostanemo na ovome što su im nabavili, nego da svake godine im bar još nešto dodamo u taj kabinet, kako bi on dobio jednu punu normu – izjavio je Vlado Mojević, vjeroučitelj u Ekonomskoj školi Doboj.

Vlado Mojević, vjeroučitelj u Ekonomskoj školi Doboj

„Dani Doboja“ ,“Igraj fudbal, budi srećan!” i “Škola sporta” preostala su tri projekta koja su realizovana u ovoj godini, a pokrenut je i jedan mikrobiznis – otvoren je vešeraj, koji zapošljava jednog radnika. Mladi iz Doboja su, kažu iz Fondacije „Mozaik“, i ove godine, kao prethodne tri, pokazali da imaju dobre ideje.

-Uspješno je realizovano četiri projekta i jedan mikrobiznis. Jedna osoba se uspješno registrovala i tako ostvarila sebi radno mjesto. Fondacija Mozaik i Grad Doboj sarađivaće i narednih godina, odnosno po memorandumu do 2022. godine. U prethodnim godinama, od 2017. godine, ukupno je realizovan 21 projekat, koji su negdje ukupne vrijednosti oko 57.000 KM – rekla je Sanja Kojić, koordinator Omladinske banke.

Sanja Kojić, koordinator Omladinske banke

Za realizaciju četiri projekta u ovoj godini Grad Doboj i Fondacija Mozaik uložili su oko 10 hiljada KM, a dvije hiljade maraka obezbijeđeno je za pokretanje mikrobiznisa

-Grad Doboj je uvijek stajao uz projekte za mlade, za početni biznis i za samozapošljavanje, tako da podrška Grada u daljim aktivnostima neće apsolutno izostati – izjavio je Vlado Blagojević, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Vlado Blagojević, zamjenik gradonačelnika Doboja

Za četiri godine realizovan je ukupno 21 projekat, a utrošeno je oko 50.000 KM. Projekti su se uglavnom odnosili na rekonstrukcije dječijih i sportskih igrališta, domova kulture i omladinskih domova. Ovogodišnjim učesnicima projekata ovom prilikom su uručene zahvalnice, čime je ozvaničen završetak uspješne godine za Omladinsku banku Doboj.

(RTV Doboj)

Exit mobile version