Site icon olovka.info

DOBOJ: Održano gastro veče slatkih delicija (FOTO)

nemanja petrović doboj

U Doboju je održano gastro veče “Torte i kolači sa potpisom Nemanje Petrovića”, na kojem su predstavljeni originalni recepti mladog slastičara iz ovog grada, koji je na Međunarodnom gastro-festivalu u Nišu osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju za restoranski desert.

Medalju je osvojio za panakotu sa čija sjemenkama i kefirom sa domaćim prelivom od maline i divlje trešnje, po originalnoj recepturi.

Petrović je rekao novinarima da će ova promocija, na kojoj je predstavio svojih devet originalnih receptura koje do sada nisu viđene, ući u kalendar redovnih dešavanja, s ciljem promocije poslastičarstva u Doboju.

“Predstavio sam neke nove ukuse, recimo kuglica koja je rađena sa lavandom, rolat sa ukusom biskvita. Posebno sam ponosan na panakote, koje sam podigao na viši nivo”, izjavio je Petrović i ocijenio da ovakve promocije trebaju Doboju, s obzirom na to da ih u okolini imaju samo Zagreb i Beograd.

Predstavnik Gradske turističke organizacije Dragana Tomanić rekla je da će organizovanje ovakvih manifestacija u narednom periodu i podršku ove ustanove.

Promociji je prisutvovala i nutricionista-dijetetičar Olivera Babić, koja je poručila da ne postoji namirnica toliko zdrava da može da se konzumira neograničeno, ali isto tako i štetna da ne treba da se konzumira uopšte.

Babićeva je ukazala na dosadašnju saradnju sa Petrovićem tokom odabira kvalitetnih sastojaka u pripremi kolača, od kojih pojedine mogu da koonzumiraju i osobe sa dijabetesom melitusom, hipertenzijom, insulinskom rezistencijom.

“Generalno, put u zdrav život jednako je umjerenost u svemu, uz prisustvo fizičke aktivnosti”, poručila je Babićeva.

Dvadesetdevetogodišnji Petrović iza sebe ima svega tri godine radnog iskustva u poslastičarstvu, a u Doboju i šire poznat je sa svoje tri originalne recepture – “Grešna torta”, torta “Leonida”, i panakota sa čija sjemenkama i kefirom sa domaćim prelivom od maline i divlje trešnje.

Petrović je i autor kulinarske emisije “Slatke priče”, koju emituje na “Jutjubu”, a u kojoj je volonterski angažovana tročlana ekipa.

Promocija i degustacija delicija je sinoć održana u hotelu “Park”.

/SRNA/

Exit mobile version