Site icon olovka.info

DOBOJ: Održana tribina “Odgovornost za budućnost” u organizaciji GO SNSD Doboj

go snsd doboj

U Doboju je, u organizaciji GO SNSD Doboj održana tribina “Odgovornost za budućnost”, na kojoj je učestvovao predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. Sa građanima je, osim Dodika, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, razgovarao i potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković, kao i najuže rukovodstvo SNSD-a.

Ovdje se ne može vjerovati međunarodnoj zajednici i OHR-u, koji je ranije kršio Dejtonski sporazum sve sa ciljem centralizacije BiH oduzimajući vitalna prava Srpskoj, rekao je predsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na tribini u Doboju, dodajući da to isto nastavlja Ustavni sud BiH, koji je tvrdi okupacioni sud iz razloga što se bez pravne osnove bavi pitanjima imovine.

-Ovdje sud presuđuje, odlučuje, titulira i pokušava sve da učini da bi Republiku Srpsku razvlastio. Mi ovdje mislimo da je to krajnja tačka i da se crvena linija prešla i što se tiče Ustavnog suda BiH i međunarodne zajednice. Zato smo donijeli mjere koje smo donijeli i one će funkcionisati. Ostajemo čvrsto pri zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske i u njima nema ništa što je antidejtonsko. Mi tražimo da se utvrdi međuentitetska linija razgraničenja, a to je dejtonska obaveza iz Aneksa 2 Dejtonskog sporazuma. Tražimo da Ustavni sud BiH poništi svoju odluku i da stranci odu iz Ustavnog suda BiH, jer tada će se stvari u Bosni i Hercegovini normalizovati i vratiće se i odlučivanje u organe Bosne i Hercegovine – izjavio je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a

Važniji mi je interes svakog čovjeka koji je ovdje došao i njegova vjera u ono što radimo nego sva američka i briselska administracija i svi drugi koji nam žele kontinuirano loše na ovim prostorima zadnjih 25 godina, istakao je Dodik.

-Ovo što rade Ustavni sud BiH i visoki predstavnik je kontinuirana prevara u odnosu na Dejtonski sporazum. Takav Dejtonski sporazum koji oni rade nije potpisan i dogovoren. Oni nama otimaju prava i zbog toga sam ja privržen svakom ovom čovjeku i njegovom interesu, strahu i želji za mirom i stabilnošću, više nego za nekim tamo visokim predstavnicima ili ne znam ni ja, kakvim ambasadorima, koji dolaze sa uvijek prijetećim porukama prema nama – rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Spremni smo da idemo do kraja i da BiH vratimo na dejtonski put, poručio je potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković.

-Želim poručiti našim građanima da ovdje nema nikakvih separatističkih, niti bilo kakvih drugih ideja koje nam se žele staviti u usta, pa prema tome mi se samo bavimo i borimo za onakav Ustav kakav je i kreiran u Dejtonu. Shodno tome, legalno je pravo institucija Republike Srpske i srpskog naroda da brani svoje interese – izjavio je Radovan Višković, potpredsjednik SNSD-a.

Radovan Višković, potpredsjednik SNSD-a

Domaćin tribine „Odgovornost za budućnost“ bio je Gradski odbor SNSD-a Doboj. Sala dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje je bila prepuna. Čak je veliki broj zainteresovanih građana ostao ispred.

-Svakako da ćemo u što kraćem roku gledati da napravimo veći prostor, gdje bi svi građani mogli da čuju ono sa čim će predsjednik Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Višković, da upoznaju i nas i javnost. Raduje me što vidim ovoliko građana, ali žalim zato što svi nisu unutra. Nadam se da će vrlo brzo biti i veći prostor, pa ćemo svi moći da učestvujemo na javnim tribinama – rekao je Boris Jerinić, član Glavnog odbora SNSD-a.

Boris Jerinić, član Glavnog odbora SNSD-a.

Sa tribinom u Doboju SNSD je započeo seriju tribina, koje će da organizuje širom Srpske.

Izvor: RTV Doboj

Exit mobile version