Site icon olovka.info

DOBOJ: Održana treća redovna sjednica Skupštine grada Doboja; Usvojen rebalans budžeta (FOTO GALERIJA)

budžet doboja rebalans

Na trećoj redovnoj sjednici Skupštine grada Doboja usvojen je rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od oko 62 miliona KM. Veći je za oko 14 miliona maraka od ranije usvojenog budžeta. I ovogodišnji budžet grada je razvojnog karaktera. Nastaviće se sa ulaganjem u kapitalne infrastrukturne projekte.

Riječ je o nastavku izgradnje sportske dvorane, izgradnji kolektora fekalne kanalizacije u naselju „Aerodrom“ i izgradnji kanalizacije u naselju „Bare“. Vidimo da svaki dan niče jedna ulica ili se radi rekonstrukcija postojeće. Ono što mi posebno naglašavamo je da Grad Doboj učestvuje u projektu sufinansiranja kupovine prve stambene jedinice za mlade bračne parove. U 2021. godini Grad je nabavio 30 stambenih jedinica i u tu svrhu izdvojio preko dva miliona konvertibilnih maraka – izjavio je Milenko Nikolić, v.d. načelnika Odjeljenja za finansije u Gradskoj upravi Grada Doboja.

Milenko Nikolić, v.d. načelnika Odjeljenja za finansije
u Gradskoj upravi Grada Doboja

Dan grada Doboja biće obilježen 28. juna. Usvojena je i odluka o dodjeljivanju nagrada i priznanja povodom Dana Grada. Novčanu nagradu u iznosu od 3.000 KM dobijaju Udruženje žena „Plane“ i Udruženje Roma „Zlatni točak“, dok uz ovu novčanu nagradu ambleme dobijaju Gradski duvački orkestar Doboj i dobojski pjevač Sveto Jovanović. Uz novčanu nagradu u iznosu od 5.000 KM najveće gradsko priznanje – plakete idu dobojskim zdravstvenim ustanovama Domu zdravlja i Bolnici Doboj.

Nagrađeni su g. Vlado Đajić kao direktor Univerzitesko kliničkog centra Republike Srpske u Banja Luci i dvije medicinske ustanove iz grada Doboja, Bolnica Doboj i Dom zdravlja Doboj. Svakako sami smo svjesni da su oni defititivno nosioci najtežih poslova, zadataka i obaveza u ovom vremenu pandemije, tako da vjerujem da se svi slažete sa mnom, da su oni zaslužili da se nagrade, bar na ovakav simboličan način – rekao je Vladimir Marković, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Vladimir Marković, zamjenik gradonačelnika Doboja

Odbornik PDP-a Olivera Nedić napustila je skupštinsko zasijedanje, jer joj je predsjednik lokalnog parlamenta oduzeo riječ. Javila se da diskutuje o rebalansu budžeta, a sve to željela je snimiti telefonom. Predsjednik Skupštine grada Doboja to nije dozvolio i oduzeo joj je riječ.

Ona je željela sebe da snimi, odnosno svoju raspravu, a ja joj to nisam dozvolio jer ne znam šta bi moglo izaći iz toga. Novinarima je dozvoljeno, a odbornicima nije dozvoljeno snimanje – izjavio je Sevlid Hurtić, predsjednik Skupštine grada Doboja.

Sevlid Hurtić, predsjednik Skupštine grada Doboja

Sve tačke dnevnog reda, njih više od 60, su usvojene za više od sat vremena. Za vršioce dužnosti načelnika Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i privredu i društvene djelatnosti imenovani su Marina Protić i Marko Nikolić. Vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu i obrazovanje Doboj sada je Lidija Žarić, dok je Vukosava Sofrenić vršilac dužnosti direktora dobojskog Centra za socijalni rad, a na čelu Javne ustanove Sportsko rekreacioni centar „Preslica“ je Mladen Lukić.

(RTV Doboj)

Exit mobile version