Site icon olovka.info

DOBOJ: Održana prva redovna sjednica Skupštine grada Doboja (FOTO)

skupština grada doboja

Vladimir Marković zamjenik je gradonačelnika Doboja Borisa Jerinića. Izabran je na prvoj redovnoj sjednici Skupštine grada Doboja, koja je održana u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama. Dobojski parlament dobio je još jednog potpredsjednika Skupštine Grada, a imenovani su i v.d. načelnici gradskih odjeljenja.

Nakon blokade od šest mjeseci Skupština grada Doboja počela je sa radom. Upravo zbog blokade skupštinski materijal se nagomilavao zbog čega se na ovom dnevnom redu našlo 58 tačaka. Između ostalog imenovana je kompletna gradska administracija i Skupština Grada.

Mene raduje što je Grad Doboj odblokiran i što danas imamo imenovanja kompletne gradske administracije tj. kompletnog rukovodstva i Skupštine, ali i načelnika odjeljenja, tako da ćemo moći sve one planove, ideje i projekte koje smo započeli da ubrzamo i realizujemo. A sve u cilju i interesu građana Doboja koji nisu ničim bili krivi, niti su zaslužili da budu u određenoj političkoj blokadi – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Za drugog potpredsjednika Skupštine Grada imenovan je Srećko Rekanović iz SNSD-a, dok je za zamjenika gradonačelnika Doboja imenovan Vladimir Marković, takođe kadar SNSD-a. Imenovani su i v.d. načelnici gradskih odjeljenja.

Siguran sam da je ovo jedan novi impuls mladih i energičnih ljudi, koje smo usaglasili zajedno sa koalicionim partnerima i podijelili im određene zadatke i obaveze. Takođe. siguran sam da ćemo imati jednu dinamičnu administraciju koja će moći da sve potrebe građana sasluša, sagleda i da za njih traži odgovore i rješenja, a koja će biti predana svom poslu i građanima – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Pokušaću da svojom energijom i svojim nekim minimalnim doprinosom koji ja mogu da učinim da popravim stanje u Gradu u smislu u kojem se može popraviti, ali i da budem na raspolaganju što građanima, što odbornicima i što svim drugim ljudima koji su zainteresovani za rad Gradske uprave. Isto tako, pokušaću da na neki način upotpunim taj menadžment Grada i da nekim svojim znanjima i specifičnim iskustvima koja imam, da doprinesem boljem i uspješnijem radu Gradske uprave – izjavio je Vladimir Marković, zamjenik gradonačelnika Doboja.

Vladimir Marković, zamjenik gradonačelnika Doboja

Sjednici je prisustvovalo 28 od ukupno 31 odbornika. Zasijedanju lokalnog paralemnta nisu prisustvovali ni gradonačelnikovi saradnici, a sve kako bi se ispoštovale propisane epidemiološke mjere. Zbog pogoršane epidemiološke situacije smanjena je i minutaža za diskusiju, čime opozicija nije bila zadovoljna.

Mladen Lukić, Maida Ibrahimović, Boro Manjić i Davor Savić novi su v.d. načelnici odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, izgradnju, obnovu i razvoj, poslove komunalne policije i stambeno-komunalne poslove, dok će funkcije načelnika ostalih odjeljenja obavljati raniji načelnici.

Na ovoj prvoj sjednici Skupštine Grada imenovani su i v.d. direktori Doma za starija lica i JPU „Majke Jugovića“, Čedomir Gostić i Anđelka Kuzmić.

(RTV Doboj)

Exit mobile version